Brownie uden nødder
Kage og dessert

Brownie uden nødder

Brownie uden nødder

Vi havde ikke så mange planer i weekenden bortset fra afslapning med drengene og en tur i IKEA for at købe en hylde til Maltes værelse. Om søndagen gjorde vi rent, og William besøgte sin mormor i et par timer. Vejret var ikke rigtig til at være ude i på grund af kraftig storm og regn. Jeg fik ryddet op i et par køkkenskuffer, noget der har stået på to-do listen ret længe, og så fik jeg bagt en kage. Det blev til brownie uden nødder – med mørk chokolade.

Efter at jeg fik ryddet op i skufferne og hældt en masse mel og korn på glas, kan jeg se, at vi i alt fald ikke behøver at købe mel og gryn i den kommende tid. Jeg bagte også et stenalderbrød til vores frokost i går. Vi har masser af korn på lager, så jeg skal nok bage brød eller boller igen snart.

Tilbage til kagen, browninen uden nødder. Den blev nydt med et koldt glas mælk til.
Min mand synes, at det er en underlig idé at drikke mælk til kage, men jeg synes, at det passer godt sammen. Der er da ikke noget bedre end et nybagt stykke kage og et glas koldt mælk vel? ;-)

Brownie uden nødder

Brownie uden nødder

Antal 12 stykker

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 50 g kakao
  • 150 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. havsalt
  • 200 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  • Kom æggene ned i en skål og tilsæt sukker. Pisk æg og sukkeret luftigt og sigt kakao og hvedemel ned i skålen. Rør det sammen med en ske og tilsæt bagepulver, vaniljesukker og havsalt. Hak chokolade groft og kom også den ned i skålen. Tilsæt til sidst smeltet smør og mælk og rør alle ingredienserne sammen.
    Kom dejen ned i en form som er smurt med smør eller brug en silikoneform, så er det ikke nødvendigt at smøre den. Sæt kagen i forvarmet ovn på midterste rille.
    Bagetid: Cirka 35-40 minutter ved 175 grader.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Lise 15. januar 2015 at 16:29

    Ummmm lækker svampet chokoladekage (brownie) og et KOLDT STORT glas mælk er intet mindre end ualmindelig lækkert :-)

  • Svar Mie 15. januar 2015 at 20:44

    Jeg er helt enig Lise. Koldt mælk er godt til kage – også sammen med cookies ;-)

  • Skriv din kommentar