Brombærbusken i vores have er stadig fyldt med bær. Vi plukker af dem hver eneste gang vi går forbi, og jeg har brugt dem både i morgenmad og kager i de seneste uger. Men det er stadig rigeligt endnu. Har du en god idé til hvordan brombær kan anvendes?
I denne opskrift har jeg brugt bærerne til en brombær vinaigrette. En olie/eddike dressing hvor jeg har tilsat honning og masser af brombær. Den smager skønt ovenpå en grøn simpel salat, hvor smagen af hvidløg, honning og brombær rigtig får lov at trænge igennem. Vinaigretten kan også hældes over ovnbagte kartofler eller spises som dyppelse til brød for eksempel som en forret.
Her er lidt flere opskrifter, hvor jeg har brugt efterårets brombær fra vores have.
Rigtig chokoladekage, en super lækker kage lavet af smeltet mørkchokolade, sukker og smør. Pyntet med flormelis og brombær.
Græsk yoghurt med frugt, græsk yoghurt, brombær, æble, sirup og mandler.
Brombær-medaljer, de lækre medaljer fra “Den store bagedyst”.
Bananpandekager, bananpandekager serveret med masser af frugt bl.a. brombær.



Opskrift på brombær vinaigrette
3 spsk hvidvinseddike
0,5 tsk groft salt
Lidt peber
2 tsk dijonsennep
0,5 dl olivenolie
1-2 tsk sukker
1/3 fed hvidløg
1 tsk honning
125 g brombær
Femgangsmåde
Rør ingredienserne sammen i en skål, hvidløgene skal presses.
Brug en stavblender til at blende brombærerne med og tilsæt dem i dressingen.
Hæld vinaigretten over salaten og server.
Mængde
Næsten 2 dl brombær vinaigrette
Ingen kommentarer