Brombær-medaljer
Kage og dessert

Brombær-medaljer

Brombær-medaljer
Brombær-medaljer a la “Den store bagedyst”. Hvis du ligesom mig følger med i “Den store Bagedyst”, vil du kunne genkende disse medaljer med brombær, som Louise lavede i det første afsnit. Jeg synes, de så, så lækre ud, at jeg fik lyst til at lave medaljer. Det er samtidig så heldigt at vores brombærbusk er fyldt med bær, så jeg har brugt vores egne bær.

Bundene er lavet ud af en mørdej af mel, smør flormelis og æg. Cremen er en vaniljecreme, som jeg har tilsat de friske brombær og sukker. Medaljerne er pyntet med lidt mere creme, kakao-glasur, brombær og chokolade-stjerner lavet af smeltet mørk chokolade.

Medaljerne blev ikke nær så fine som Louises, men da det er første gang jeg laver dem, er jeg ok tilfreds. Det var svært at få glasuren helt rund på kage-toppen, og så blev cremen desværre lidt for tynd. Smagen var lige som ønsket, men den blev lidt for flydende til at striberne kunne holde. Derfor vil jeg anbefale at piske fløden ekstra godt, så striberne i cremen bliver pænere.

Brombær-medaljer
Brombær-medaljer
Brombær-medaljer
Opskift på brombær-medaljer

125 g mel
65 g smør
50 g flormelis
Et halvt æg

Vaniljeecreme:
1/4 piskefløde
1 tsk vaniljesukker
2 pasteuriseret æggeblommer
3 spsk flormelis
100 g brombær
2 spsk sukker

Pynt:
Glasur af flormelis, vand og kakao
8 brombær
50 g mørk chokolade til chokolade-stjerner

Fremgangsmåde

Skær smørret ud af i mindre stykker og kom det ned i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen. Brug hænderne til at samle dejen og form den til en kugle, som stilles på køl i mindst en time. Rul dejen ud med en kagerulle med lidt mel på. Tryk 8 tynde cirkler ud med et glas. Læg medaljerne på en plade med bagepapir og stil dem i ovnen (der bliver lidt dej tilovers). Bagetid 8-10 min. ved 180°.

Blend brombær og sukker sammen, så brombærerne bliver til “marmelade”.
Pisk fløde, vaniljesukker, æg og flormelis godt sammen til en tyk flødeskum. Bland “marmelade” og flødeskum sammen og stil det på køl.

Når bundene er helt afkølet pyntes fire af dem med glasur, som skal tørre i 20-25 min.
Herefter kommes den kolde brombær-creme op i en sprøjtepose, og der laves striber i en cirkel på de fire bunde. Kom toppen med glasur på, lidt mere brombær-creme, to friske brombær og en chokolade-stjerne. Stjerne har jeg lavet ved at smelte chokoladen og komme den op i en frysepose med afklipet spids.

Mængde

4 medaljer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar