Brødstænger
Brød og boller

Brødstænger

Brødstænger

William har to gange haft mine hjemmelavede müslibarer med i SFO, og han synes rigtig godt om dem. Det er jo dejligt at høre, og jeg ved, at han altid er ærlig, for når der er noget, som han ikke kan lide, får jeg bestemt også det at vide. I går da jeg hentede ham, sagde han, “hvad var det nu, der var i min rugbrødsmad?” “Der var smøreost”, svarede jeg. “Det skal du aldrig give mig med igen!”.
Ja, så nu ved jeg, at smøreost er lækkert i madpandekager sammen med agurk men bestemt ikke sammen med rugbrød ;-)

På min lange liste over ideer til Williams madpakke, står også brødstænger. Ikke sådan nogen knasende nogen a la grissini stænger. Men mere nogle brødstænger som kan mætte lidt og bruges som et mellemmåltid om formiddagen. Sådan nogen har jeg fået bagt til Wiliam, og jeg håber, at de vil blive godkendt af den unge mand. Jeg har tænkt mig, at give ham dem med som klokken 10 mad sammen med lidt blandet grønt og måske pesto som dyppelse.

Jeg har endnu ikke fået testet, om brødstængerne er fryseegnet. Men der kommer en opdatering om det her i opskriften, så snart det er afprøvet.

Brødstænger

Brødstænger

Opskrift på brødstænger

2 dl vand
25 g gær
1 æg
2 tsk sukker
0,5 tsk groft salt
1 dl rapsolie
5 dl hvedemel

Pynt:
1 æg til at pensle med
Blå birkes, sesamfrø og havsalt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt æg, sukker og salt og rør det godt sammen. Kom derefter olien i og der røres igen. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen sammen til den er helt ensartet og blød.

Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykker over. Efter hævningen formes og rulles 22 stænger ud af dejen. Brødstængerne pensles med sammenpisket æg og drysses med blå birkes, sesamfrø og havsalt.

Bagetid: 12-15 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

22 brødstænger

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Mathilde 8. januar 2018 at 18:55

    Fandt du ud af om de var fryseegnet? ?

    • Svar Mie 8. januar 2018 at 19:12

      Nej, det har jeg ikke testet. Har jeg lovet det? :-)

    Skriv din kommentar