Brød med gedeost
Snack og sødt

Brød med gedeost og rosmarin

Brød med gedeost

Brød med gedeost. En nem lille opskrift med gedeost som kan bruges som appetizer, forret, til tapas eller suppe.

Jeg har ikke altid været så begejstret for gedeost. Men efter jeg har smagt det hos Sørens familie, er jeg begyndt, at synes rigtig godt om det. Min svigerinde har et par gange serveret brød med gedeost og rosmarin, når vi var på besøg. Så det fik jeg lyst til at lave som appetizer, en dag hvor vi skulle have gæster.

Brød med gedeost er temmelig nemt at lave og de små brød kan både bruges som appetizer, forret, til tapas eller som tilbehør til en god suppe. Du kan både bruge bruschettabrød eller flute som bund, alt efter hvad du synes bedst om. Jeg har brugt et færdigkøbt italiensk flute med surdej. Det har en dejlig sprød kant og er blødt og lækkert i midten. Jeg plejer at skære brødet i lidt tynde skiver, da jeg synes, at det smager bedst, hvis brødet ikke fylder alt for meget. Så bliver skiverne også ekstra sprøde, og det smager enormt lækkert sammen med gedeosten.

Du kan også vælge selv at bage brødet, som jeg har gjort selv i denne opskrift brød med gedeost og rosmarin. Det er et fladt brød som kan laves forholdvis hurtigt, da det kun skal hæve i 30 minutter.

Brød med gedeost kan som nævnt bruges som en forret. Måske sammen med en lille salat eller på bund af en salat. Brødene kan også bruges til tapas sammen med andre små tapas-retter eller til en varm og god suppe.
Har du smagt gedeost, og hvordan plejer du at bruge gedeost i retter?

Følg med på Facebook – så får du besked om de nyeste opskrifter.

Brød med gedeost - opskrift
Bruschetta gedeost

Brød med gedeost og rosmarin

Antal 18 skiver

Ingredienser

 • 350-400 g godt brød (jeg har brugt et italiensk Primitivoflute)
 • Olivenolie
 • 100-150 g gedeost
 • Flagesalt

Sådan gør du

 • Skær brødet ud i skiver. Jeg synes, at det smager bedst, når skiverne ikke er for tykke.
  Læg brødet på en plade med bagepapir.
  Hæld lidt olivenolie ud på hvert stykke brød.
  Skær gedeosten ud i skiver og læg et stykke ost på hvert stykke brød. Jeg lavede et par stykker uden ost, da jeg ikke vidste om alle vores gæster kunne lide gedeost.
  Drys lidt rosmarin hen over osten.
  Bag brødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter.
  Drys en lille smule fint salt eller flagesalt ud over brødene inden servering.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar