Broccolisalat
Salat

Broccolisalat

Broccolisalat

Broccolisalat – opskrift på den lækreste broccoli salat med bacon.

Broccolisalat – en skøn salat som kan spises som tilbehør til de fleste retter. Til broccoli salat skal der bruges rå broccoli, så de skal ikke koges først. Det er nemt og giver salaten en rigtig god sprødhed.

Hver familie har sikkert deres favorit salat som bruges ved grill-fester, fødselsdage og familie kom-sammen’er. I vores familie er det denne broccolisalat. Det er en opskrift, som jeg har fået af min svigermor, og den smager intet mindre fantastisk.
Jeg har den i min samling over de opskrifter, som jeg bruger ved særlige lejligheder, og som jeg er glad for.

Broccolisalat med bacon.

Sidst jeg lavede salaten, havde jeg ikke bacon i tern. Derfor brugte jeg i stedet bacon i skiver, som blev klippet i mindre stykker. Det kan også godt gå, men bacon i tern er det bedste, synes jeg.
Rosinerne som jeg har brugt i opskriften er Jumbo rosiner (store rosiner). Jeg kan godt lide at rosinerne giver lidt fylde, og så er Jumbo rosiner ikke tørre.

Broccolisalat er en lidt “tung” salat, så vi plejer at servere både den og så en almindelig grøn salat ved siden af. De to slags salater plejer at passe rigtig godt sammen.
Dressingen som bruges til min broccolisalat opskrift er lavet af Miracle Whip, sukker og rødvinseddike. Det kan nok godt lyde som en lidt spøjs blanding, men det smager noget så godt, og vi synes, at det er den bedste dressing, når der skal laves salat med broccoli.

Der kan godt laves en lidt “lettere” broccoli salat dressing ved at bruge creme fraiche og en smule mayonnaise sammen med sukker, salt og peber. Den variant laver jeg også af og til, men jeg må indrømme at jeg allerbedst kan lide, når brocolisalaten laves efter denne opskrift.

Se flere broccolisalat opskrifter her:
Broccolisalat med æble og valnødder
Cremet pastasalat med broccoli 
Broccolisalat med rosiner og græskarkerner 

Broccoli salat

Broccolisalat

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 400 g broccoli (rå)
  • 250 g bacon i tern
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl pinjekerner + lidt fint salt
  • 1 rødløg

Dressing:

  • 1,5 dl Miracle Whip
  • 0,5 dl sukker
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • Lidt salt

Sådan gør du

  • Skyl broccolien og “pluk” den ud i mindre stykker i en skål. 
    Rist bacon’en på en tør pande og lad den ligge og suge på køkkenrulle, inden den kommes ned i skålen sammen med rosinerne. 
    Rist pinjekerner med lidt salt på en tør pande. Rødløget hakkes i små fine tern og kommes ned i salaten.
    Dressingen røres sammen og hældes over salaten, og det hele vendes godt rundt.
    Lad salaten stå i køleskabet så den bliver helt kold. Gerne i et par timer, så smager den bedst.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Kristina Larsen 21. marts 2015 at 16:10

    Uhh så lige den her på instagram – Den skal laves i aften !

    • Svar Mie 23. marts 2015 at 13:31

      Hej Kristina

      Det er også en virkelig god salat. Jeg håber, at du fik lavet den :-)

    Skriv din kommentar