Broccolidip

Broccolidip

Jeg laver tit dip af grøntsager og krydderier til vores aftensmad. Det kan enten være dip, som vi bruger til en varm hovedret eller dip til at dyppe grøntsagsstænger i.
Denne her opskrift på broccolidip kan bruges til begge dele. Den er både god til at dyppe stave af gulerødder, agurk og peberfrugter, men den kan også bruges til en varm ret, som jeg har gjort det her.

Nederst er der et lag revet gulerødder som er toppet med en kødsovs af hakket oksekød med løg, bouillon, tomat og krydderier. Der er pyntet med lidt cherrytomater og agurk og til sidst en god ske broccolidip. Broccolidippen kan godt spises imens den stadig er lun, men jeg synes, den er bedst, når den er kold. Derfor kan man også let medbringe den i madpakken fx. til en rest grøntsager eller bruge den som smørelse i en sandwich.

Under kategorien dip og dressing kan du finde flere opskrifter på dip. Der har jeg blandt andet en opskrift på ærtedip, persilledip og en dip som er god til søde kartofler.

Broccolidip

Opskrift på broccolidip

500 g frossen broccoli
2 spsk olivenolie
0,5-1 fed hvidløg
1 tsk flagesalt + peber

Fremgangsmåde

Skær de store stokke fra broccolien og kom den ned i en en gryde med vand.
Kog broccolien i 4-5 minutter og lad den dryppe af i en sigte.

Kom broccolien ned i en skål sammen med olivenolie og presset hvidløg.
Blend det sammen til en dip (fast mos) med et stavblender og smag broccolidippen til med salt og peber.

Opbevar dippen i en bøtte med låg i køleskabet til den skal spises.

Mængde

4-5 personer

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.