Brændte mandler

Brændte mandler

Hvem skulle have troet, at det er så let at lave brændte mandler?
Jeg vidste det ikke. Jeg har altid troet, at det var noget besværligt og længerevarende noget. Sådan ser det ud, når man ser gadesælgerne i København stå med de der kæmpe gryder, hvor der sælges brændte mandler fra.

Men det er slet ikke svært at lave brændte mandler. Det er faktisk ganske let og kræver kun få ingredienser og en stor pande. Jeg lavede dem i går eftermiddags til drengene og min mor, som var her på besøg. Malte startede ud med at sige, mig nej lide den der.
Det var dog kun, indtil han fik smagt dem, så skal jeg lige love for ,at han godt kunne lide dem. Han fik et par stykker af gangen i en lille skål og efter tredje omgang, måtte jeg sige stop. Godt nok skulle der eftermiddags-hygge med mormor, men der skulle også gerne være plads til noget aftensmad.

Der er stadig flere brændte mandler tilbage, så drengene kan få lidt i aften, når de skal se Disney Sjov. Vi går en rigtig hyggelig weekend i møde, hvor der skal jule-hygges i stor stil. Vi skal se byens juletræ blive tændt, pynte op til julen og til en julefest.

Står den også på jule-hygge hjemme hos jer? Rigtig god weekend til jer alle ♥

Brændte mandler

Brændte mandler

Brændte mandler

Antal 200 gram

Ingredienser

  • 200 g hele mandler
  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  • Kom sukker, vand, kanel og mandler på en stor pande med høj kant og varm panden op ved middelhøj varme. Rør rundt i massen hele tiden imens sukkeret smelter. 
    Når vandet fordamper, tykner sukkeret og sætter sig på mandlerne. Skru lidt ned for varmen imens sukkeret smelter og sætter sig som et tyndt hvidt lag på mandlerne. Når sukkeret har sat sig på mandler, skal man hurtigt og hyppigt vende mandlerne rundt, så noget af sukkeret smelter igen og sætter sig som lidt karamel på mandlerne sammen med det hvide lag.
    Det er ikke alt sukkeret som skal smelte igen, og det er vigtigt at mandlerne/karamellen ikke brænder på.
    Efterfølgende hældes mandlerne over på et stykke bagepapir. Adskil dem med det samme med et par skeer så de ikke klistrer sammen.
    Efter 1-2 minutter kan du ryste mandlerne i bagepapiret og blande dem sammen, og så er de klar til at blive spist.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.


Kommentarer

Brændte mandler — 4 kommentarer

  1. Har du en actifry er det endnu lettere sukker og vand smeltes herefter 1 tsk kanel og mandler.lad snurre et kvarter passer sig selv og hældes ud på madpapir. Fordelen er at de ikke klistre sammen.

    • Hej Vibeke

      Jeg har ikke en actifry, men tak for tippet.

      Godt nytår.

      Hilsner fra Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.