Brændende kærlighed
Aftensmad

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

En rigtig god og lækker brændende kærlighed opskrift.

Jeg har siden bloggens start haft en opskrift på brændende kærlighed. Men jeg synes både at opskriften og billedet trængte til fornyelse. Så da jeg fornyeligt lavede brændende kærlighed igen, skrev jeg ingredienserne ned og tog nye billeder.

Brændende kærlighed er egentlig ikke noget vi får særlig tit. Men det er bestemt en ret, som vi alle fire godt kan lide, og så er den simpel og nem at lave. Det er både en god hverdagsret, og så passer den godt til det kolde efterårsvejr, som vi er ved at få. Kartoffelmosen har jeg lavet med smør og sødmælk. Mosen er pisket til den blev blød og cremet med en elpisker. Hvis man hellere vil have en lidt mere rustik kartoffelmos, kan man holde igen med mælken og i stedet for at piske kartoflerne – mase dem med et almindelig piskeris.
Jeg bruger af og til også vores kartoffelmoser til at lave mos med. Det er en form for ske med huller på en lille plade, som kan mase grøntsager til mos.

På kartoffelmosen er der små stykker sprødstegt bacon og bløde løg lavet på panden med smør. Løgene plejer jeg at skære ud i helt tynde stykker og så give dem god tid på panden.
De skal gerne have noget længere tid end man lige regner med, så de bliver bløde og gyldne i farven.

Opskriften er beregnet til cirka 5 personer. Der var mere brændende kærlighed, end hvad vi fire kunne spise. Resterne kan godt gemmes men de holder sig bedst, når de opbevares i hver sin bøtte – kartoffelmos i en, bacon i en anden bøtte og så videre.

Prøv også denne gode og nemme opskrift på:
Kylling i karry

Brændende kærlighed
Brændende kærlighed
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Antal 5 personer

Ingredienser
 

Kartoffelmos:

 • 2 kg kartofler
 • 2 dl sødmælk
 • Smør
 • Salt og peber

Bacon og løg:

 • 6 løg
 • Smør til stegning
 • 300 g god bacon i tern

Tilbehør:

 • Persille
 • Rødbeder

Sådan gør du
 

 • Skræl og kog kartoflerne i rigeligt vand til de er helt møre. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt lidt af mælken. Pisk kartoflerne, smørret og mælken sammen med en elpisker og tilsæt langsomt resten af mælken til der ikke er mere. Smag kartoffelmosen til med salt og peber og lad den stå i gryden med låg over.
  Brun baconen på en pande til den er helt sprød og lad den dryppe af på et par stykker køkkenrulle.
  Skær løgene ud i halve og derefter i tynde stykker og brun dem på en stor pande i smør til de er gyldne.
  Anret retten i et stort fad med kartoffelmosen nederst og løgene og baconen på toppen. Pynt med persille og server rødbeder ved siden af. 
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar