Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Jeg har siden bloggens start haft en opskrift på brændende kærlighed. Men jeg synes både at opskriften og billedet trængte til fornyelse. Så da jeg fornyeligt lavede brændende kærlighed igen, skrev jeg ingredienserne ned og tog nye billeder.

Brændende kærlighed er egentlig ikke noget vi får særlig tit. Men det er bestemt en ret, som vi alle fire godt kan lide, og så er den simpel og nem at lave. Det er både en god hverdagsret, og så passer den godt til det kolde efterårsvejr, som vi er ved at få. Kartoffelmosen har jeg lavet med smør og sødmælk, og så er mosen pisket til den blev blød og cremet. Hvis man hellere vil have en lidt mere rustik kartoffelmos, kan man holde igen med mælken og i stedet for at piske kartoflerne – mase dem med et piskeris.

Brændende kærlighed

Brændende kærlighed

Opskrift på brændende kærlighed

Kartoffelmos:
2 kg kartofler
2 dl sødmælk
Smør
Salt og peber

Bacon og løg:
6 løg
Smør til stegning
300 g god bacon i tern

Tilbehør:
Persille og rødbeder

Fremgangsmåde

Skræl og kog kartoflerne i rigeligt vand til de er helt møre. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt lidt af mælken. Pisk kartoflerne, smørret og mælken sammen med en elpisker og tilsæt langsomt resten af mælken til der ikke er mere. Smag kartoffelmosen til med salt og peber og lad den stå i gryden med låg over.

Brun baconen på en pande til den er helt sprød og lad den dryppe af på et par stykker køkkenrulle.

Skær løgene ud i halve og derefter i tynde stykker og brun dem på en stor pande i smør til de er gyldne.

Anret retten i et stort fad med kartoffelmosen nederst og løgene og baconen på toppen. Pynt med persille og server rødbeder ved siden af. 

Mængde

5-6 personer


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.