Brændende kærlighed med rodfrugter
Aftensmad

Brændende kærlighed med rodfrugter

Brændende kærlighed med rodfrugter

Kartoffelmos med rodfrugter, bacon og bløde løg.

Brændende kærlighed med rodfrugter. En opskrift på sund brændende kærlighed eller i alt fald sundere end flere andre opskrifter på grund af de tilsatte rodfrugter. Det er en god måde at få grøntsager og rodfrugter på, da der bruges større mængder, når de laves til mos. Jeg har brugt en blanding af pastinak, gulerødder, persillerod og kartofler. Squash, kinaradise, jordskokker eller hokkaido kan også bruges sammen med et par kartofler. Jeg har undladt at bruge rødbeder, da mosen så vil tage meget farve, og jeg ville gerne holde den nogenlunde lys.

Mosen kan godt laves som en ren rodfrugtemos uden kartofler. Jeg synes, bare den er lettere at gøre cremet og god, hvis der også tilsættes et par kartofler. Man kan også sige at den blive lidt mere børnevenlig på denne måde, til de børn som ikke er alt for begejstret for rodfrugterne. Her er det en god blanding, hvor man både får kartoflerne men også de grove grøntsager.

Til mosen fik vi bløde løg lavet på panden og små sprøde stykker bacon. Den brændende kærlighed med rodfrugter kan fx. pyntes med purløg eller persille inden servering og spises med syltede rødbeder til.

Hvis du ønsker at lave brændende kærlighed vegetar kan du toppe med små stykker stegte grøntsager, svampe, jordskokkechips og en masse krydderurter.

Prøv også disse opskrifter:
Brændende kærlighed
Millionbøf med bagt kartoffelmos

Kartoffelmos med rodfrugter
Brændende kærlighed

Brændende kærlighed med rodfrugter

Antal 4 personer

Ingredienser

Rodfrugtemos med kartofler

  • 900 g rodfrugter (pastinak, gulerod, persillerod)
  • 500 g kartofler (fx bagekartofler)
  • 50 g smør
  • 50 ml letmælk
  • Salt

Bløde løg

  • 3 løg
  • Smør til at stege i

Bacon

  • 400 g bacon i tern
  • Lidt smør

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne og kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker. Kom dem ned i en gryde og dæk dem med vand. Lad det koge i 15-20 minutter til kartoflerne og rodfrugterne er møre. De må gerne blive bløde - men ikke smuldre.
    Imens kartoflerne og rodfrugterne står og koger gøres løg og bacon klar.
    Skræl løgene og skær dem ud i strimler som steges i smør på en pande til de er bløde.
    På en anden pande steges bacon til de er sprøde.
    Når rodfrugterne og kartoflerne er kogt færdige hældes vandet fra. Mos dem med en kartoffelstamper eller med en elpisker. Tilsæt smørret og mælken og rør igen. Pas på med ikke at piske for meget - medmindre du gerne vil have mosen helt cremet.
    Smag mosen til med salt og anret den brændende kærlighed med de bløde løg og sprøde bacontern.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar