Bountykugler
Snack og sødt

Bountykugler

Bountykugler

Opskrift på hjemmelavet bounty med kokos og chokolade.

Til min fødselsdag hvor vi havde inviteret familien, havde jeg lavet Bountykugler til kaffebordet. Jeg har været helt tosset med hjemmelavet Bounty, fra første gang jeg smagte dem.

Ofte er det jo sådan, at når man laver noget hjemmelavet, så er det også meget mere tidskrævende end at købe det. De her Bountykugler er virkelig nemme at lave, og de tager ikke ikke særlig lang tid at forberede. Samtidig smager de SÅ meget bedre end de Bounty’er, som man kan købe i butikkerne. Så jeg tør godt at love, at de vil blive et sikkert hit.

Hjemmelavet Bounty laves af kun tre ingredienser. Kondenseret mælk, kokosmel og mørk chokolade. Kondenseret mælk er en kogning af mælk og sukker. Man kan godt lave kondenseret mælk selv, men det kan også købes færdig i en dåse i de fleste større supermarkeder.

Først skal “dejen” formes til kugler eller Bountybarer. Når de er formet, skal de på køl og bag efter overtrækkes med chokolade. Jeg plejer ikke at pynte Bountykuglerne, men hvis du synes, der mangler lidt ekstra, kan de eventuelt pyntes med hakkede mandler, frysetørrede bær eller rulles i kokosmel.

Bounty konfekt kan laves både til højtider som jul og påske, men jeg synes også sagtens, at man kan servere hjemmelavet bounty til fødselsdage eller som fredagsslik.

Der bliver cirka 30 bountykugler ud af opskriften. De holder sig bedst i en beholder med låg i køleskabet.

hjemmelavet bounty

Bountykugler

Bountykugler

Antal 30 stk.

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 250 g kokosmel
  • 200 g mørk eller lys chokolade

Sådan gør du

  • Hæld den kondenseret mælk og kokosmel ned i en skål. Rør det godt sammen og form cirka 30 kugler. Stil dem på køl i et par timer eller i fryseren en times tid.
    Smelt halvdelen af chokoladen i et vandbad og hak resten ud i mindre stykker.
    Når chokoladen i vandbadet er helt smeltet, blandes den sammen med den hakkede chokolade i en skål, så det hele smelter sammen. Ved hjælp af en silikonepensel smøres chokoladen på Bountykuglerne.
    Vent med at stille dem på køl til chokoladen er helt tør, ellers kan der dannes kondensvand på chokoladen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Noter

Kondenseret mælk kan købes i større supermarkeder og online som her

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

7 Kommentarer

  • Svar Judie 23. december 2015 at 19:54

    Hej Mie, så er jeg igang med at lave disse kugler ? skal have noget med til i morgen aften hos min moster, og det skulle bare være noget hurtigt og nemt, og billigt ? jeg glæder mig til at smage dem.. Super fed blog du har ?? håber at du har det godt og rigtig glædelig jul ? ? ?

    • Svar Mie 23. december 2015 at 22:42

      Hej Judie

      De er altså også lækre, jeg håber at I vil synes om dem?
      Tak for de pæne ord om bloggen. Hvor er det hyggeligt, at du læser med :-)

      Jeg håber også, at du har det godt. Jeg følger jo lidt med på Facebook. Han ser meget sød ud din lille søn.

      God jul.

      Kærlig hilsen Mie.

  • Svar Charlotte 8. oktober 2017 at 11:31

    Hvor længe kan disse kugler holde sig i køleskab?

    • Svar Mie 8. oktober 2017 at 19:51

      Hej Charlotte

      3-4 dage vil jeg mene, at de sagtens kan holde sig gode og friske.
      Måske længere :-)

  • Svar Daniela 26. marts 2018 at 17:18

    Glæder mig til at prøvesmage dem :) Kan de fryses ned?
    Vh Daniela

  • Svar Mie 27. marts 2018 at 10:11

    Hej Daniela
    Umiddelbart tror jeg ikke, at de kan fryses.
    Så er det nok bedre at lave en mindre portion.

    God påske.
    Vh. Mie

    • Svar Daniela 28. marts 2018 at 20:18

      Ok tak for svaret. Jeg har lavet dem i dag, og må sige at de var en kæmpe succes! Både børn og voksne var glade for dem :)

    Skriv din kommentar