Børnemad
Aftensmad

Børnemad

Børnemad

Børnemad – opskrift på børnevenlig mad til de mindste.

Med overskriften børnemad kan det godt komme til at lyde som om, at børn skal have særlig kost, hvilke jeg slet ikke er fortaler for. Men af og til er det nu alligevel sjovt og hyggeligt at lave retter, som henvender sig allermest til de mindste i huset.

Denne aftensmad består af en simpel pastaret af kogte mini-muslinge-pastaer, ærter, og cocktailpølser. Det hele er vendt på panden i et par minutter. Grøntsagerne ved siden af pastaretten er icerberg salat, gule blommetomater, blåbær og røde cocktailtomater fra vores drivhus i haven. Grøntsagerne er serveret i små skåle, så drengene selv kunne lave en børnevenlig salat.

Pølsehornene er lavet ud af samme dej, som jeg laver mine pitabrød med sesam af.
Det er en dej som er blød og let at arbejde med, og den kan sagtens bruges både til pitabrød, boller eller som her pølsehorn. Jeg rullede ikke en gang dejen ud, men formede den bare i hånden. Sesamfrøene i dejen passede fint også til pølsehorn, og giver dem lidt “knas”. Næste gang tror jeg, at jeg vil tilsætte revet gulerødder eller squash i dejen. Det plejer at smage lækkert, og så er det en nem måde at få ekstra grønt i maden. Dejen giver 20 pølsehorn med en halv pølse i hver. Opskriften på dejen – pitabrød med sesamfrø linker jeg til her.

Dejen skal helst hæve i mindst en time. Men bortset fra hævetiden, er resten af maden nem og hurtig at lave, og så kan det bruges både til frokost og aftensmad.
Nem børnemad til sultne små maver i en fart. Det kan vi li’ :-)

Se mange flere nemme og lækre børnevenlige retter her.

Børnevenlig mad
Børnevenlige retter
Mad til børn

Børnemad

Ingredienser

  • 2-3 dl mini muslinge pasta
  • 1,5 dl ærter
  • 200 g cocktailpølser
  • Olie eller smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.
    Kom olie eller smør i en sauterpande og svits pølserne og ærterne. Tilsæt pastaen og vend det hele rundt på panden.
    Drys eventuelt lidt salt og peber over retten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar