Bønnefritter
Aftensmad

Bønnefritter

Bønnefritter

Opskrift på sprøde bønnefritter – bønner i ovn.

Nu måtte jeg også smage de berømte bønne pomfritter, som jeg set mange af de andre madbloggere nævne. Bønnefritter som smager som pomfritter og som minder om pomfritter – bare i en sundere udgave. Men hvor godt kan grønne bønner i ovn lige smage, var min tanke?

Hvad er det?! sagde min ældste, da jeg satte fadet på bordet. Det er grønne pomfritter, prøvede jeg at svare overbevisende. Min mand så heller ikke særlig imponeret ud over aftnens måltid, så jeg gruede lidt for, om vi mon kunne lide dem. Det kunne vi! De smagte overraskende rigtig rigtig godt. Jeg vil ikke sige, at bønnefritter i ovn smager som kartofler, det ville være helt sandt. Men de har en rigtig rigtig god smag. De er knasende og sprøde og så er de et rigtig godt alternativ til de sædvanlige pomfritter af kartofler.

Grønne bønner i ovn.

For at lave bønnefritter skal du bruge almindelige frosne bønner, olie og salt. Gerne flagesalt eller fint salt, da det grove ikke rigtig kan sidde fast på bønnerne.

Jeg gav bønnerne ret lang tid i ovnen, cirka 45 minutter. De må helst ikke blive for mørke, men de skal have nok til at være blevet knasende. Vi fik de bagte bønner sammen med alioli, en salat med små bacontern og bagte tomater. Fadet med bønnefritterne blev tømt, og vi skal da helt sikkert have dem igen.

Bønnefritter kan bruges som tilbehør og på samme måde som almindelige pomfritter.
Prøv dem for eksempel sammen med hjemmelavet burger, kylling i ovnen eller som tilbehør til kylling i karry.

Læs også:
Pølsemix med bønner – en lækker opskrift på pølsemix med sprøde bønnefritter, pølser og en hjemmelavet dressing til.

Bønner i ovn
Bønnefritter

Bønnefritter

Antal 700 gram

Ingredienser
 

  • 700 g  frost bønner
  • 0,5 dl olie (vi bruger olivenolie)
  • Flagesalt

Sådan gør du
 

  • Bønner og olie hældes op i en frysepose. Ryst posen så olien fordeler sig og hæld bønnerne ud på en plade med bagepapir. Drys salt på bønnerne og sæt pladen i ovnen.
    Bagetid: cirka 40-45 minutter ved 200 grader.

Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar