Bønnefritter

Bønnefritter
Nu måtte jeg også smage de berømte bønnefritter, som jeg set mange af de andre madbloggere nævne. Bønnefritter som smager som pommes frites, minder om pommes frites, er bedre end pommes frites, pommes frites uden kulhydrat, den sunde udgave af pommes frites! Men hvor godt kan grønne frost bønner lige smage?

Hvad er det?! sagde min ældste, da jeg satte fadet på bordet. Det er grønne pommes frites, prøvede jeg at svare overbevisende. Min mand så heller ikke særlig imponeret ud og aftnens måltid, så jeg gruede lidt for, om vi mon kunne lide dem. Det kunne vi! De smagte overraskende rigtig rigtig godt. Jeg vil ikke sige, at de smager som pommes frites. Men der har en rigtig god smag, er knasende og et godt alternativ til de sædvanlige pommes frites af kartofler.

Jeg gav dem ret lang tid i ovnen, cirka 45 minutter. De må helst ikke blive for mørke, men de skal have nok til at være blevet knasende. Vi fik dem sammen med alioli og en salat med små bacontern og bagte tomater. Fadet med bønnefritterne blev tømt, og vi skal helt sikkert have dem igen.

Info om grønne bønner og kartofler:
Grønne bønner frost 7,3 g kulhydrat pr. 100 g.
Kartofler 18,3 g kulhydrat pr. 100 g.

Det skal nævnes, at de fantastiske bønnefritter ikke er min idé. Den originale opskrift er fra Madbanditten. Tak for en god opskrift, vi er fans ;-)

Bønnefritter
Bønnefritter
Opskrift på bønnefritter

700 g frost bønner
0,5 dl olie
Flagesalt

Tilbehør: Alioli (hvidløgsmayonnaise) og salat.

Fremgangsmåde

Bønner og olie hældes op i en frysepose. Ryst posen så olien fordeler sig og hæld bønnerne ud på en plade med bagepapir. Drys salt på og sæt pladen i ovnen.
Bagetid: ca. 45 minutter ved 200°.

Mængde

700 g bønnefritter


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.