Boller med gulerod og æble
Brød og boller

Boller med gulerod og æble

Boller med gulerod og æble

De her boller med gulerod og æble er bagt med det overskydende skræl m.m. fra en omgang juice lavet på vores juicemaskine. Jeg har mange gange tænkt på, at det er synd, at det bare bliver smidt ud, når man egentlig godt kan bruge det til madlavning eller bagning. Tit er det bare ikke lige at det passer, og så smider vi det ud, som mange andre sikkert også gør.

Men nu skulle det bruges, så efter at Søren havde lavet en god omgang gulerods- æblejuice, gemte jeg resterne i køleskabet og bagte boller ud af det senere. Der er brugt cirka 2/3 gulerødder og 1/3 æbler. Det har ikke den store betydning, om det lige er den mængde som bruges. Så hvis du bruger lidt mere eller mindre, kan det selvfølgelig sagtens anvendes til bollerne alligevel.

Gulerødderne og æblerne gør bollerne dejlig luftige indeni og med en knasende skorpe uden på. De smager super godt med smør eller en skive ost på, og så kan de også anvendes som sandwichboller i madpakken.

Boller med gulerod og æble

Opskrift på boller med gulerod og æble

3,5 dl vand
50 g gær
1,5 tsk havsalt
300 g æble/gulerods plump fra juiceren
3 spsk olie
200 g rugmel
400 g hvedemel

Pynt: Sesamfrø

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt. Hæld æble/gulerods plump’en fra juiceren ned i vandet og kom olien i. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har rørt dejen sammen med vores køkkenmaskine i et par minutter. Når dejen har sluppet siderne af skålen og er samlet, sættes den til at hæve med et viskestykke over skålen i en 1 time.

Efter hævning bruges to spiseskeer til at komme dejen over på en plade med bagepapir. Jeg lavede 12 store boller af dejen som er drysset med sesamfrø.

Lad bollerne efterhæve i 15 minutter inden de bages i ovnen. Bagetid: 20 minutter ved 200° (varmluft).

Mængde

12 store boller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Previous Post Next Post

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar