Boller med græskarkerner
Brød og boller

Boller med græskarkerner

Boller med græskarkerner

Som jeg har skrevet om før her på bloggen, så synes jeg, det er hyggeligt at bage, og jeg bager næsten hver weekend. Rugbrød køber vi i butikkerne men boller og forskellige madbrød, vil jeg allerhelst bage selv, hvis tiden er til det. Selvfølgelig sker det også, at vi køber færdigkøbte boller til burgere og pitabrød med mere. Men jeg synes, at det smager så meget bedre, når man selv laver det. I weekenden bagte jeg disse boller med græskarkerner. Vi fik dem til en lidt sen morgenmad med smør og ost på. Mums!

En røremaskine til dejen.

Når jeg går i gang med at bage, ved jeg ikke hver gang, hvordan opskriften på bollerne vil ende ud. Jeg kan godt finde på at skrive et par ingredienser ned, som jeg gerne vil have i bollerne, men mængderne justerer jeg ofte, når jeg laver dejen. Jeg synes, egentlig at jeg størstedelen af gangene ender med et godt resultatet, og hvis ikke prøver jeg mig frem igen og retter mængder og ingredienser til.

Som nævnt i flere af mine bageopskrifter så bruger jeg en køkkenmaskine til at ælte dejen med. Jeg synes, at dejen bliver mere blød og ensartet på denne måde, og så kan der klares lidt oprydning imens dejen røres. Hvis ikke du har en køkkenmaskine, kan man som alternativ bruge en elpisker med dejkroge på.

Boller med græskarkerner

Antal 12 stk.

Ingredienser

 • 5 dl vand
 • 20 g gær
 • 1,5 tsk. salt
 • 1 tsk. sukker
 • 100 g græskarkerner
 • 50 g rugmel
 • 575 g hvedemel

Sådan gør du

 • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Kom også græskarkernerne i og rør blandingen sammen. Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen sammen, da det er nemmere at få dejen ensartet og blød.
  Sæt dejen til at hæve i 3 timer med et viskestykker over skålen.
  Læg bagepapir på to bageplader og form bollerne med to spiseskeer. Bollerne bliver lidt rustikke at se på, når de laves på denne måde. Hvis du gerne vil have at de får en pænere facon, kan du komme vand på hænderne, og glatte bollerne imens de ligger på pladerne.
  Bagetid: 20-25 minutter ved 200 grader varmluft.
Boller med græskarkerner
Boller med græskarkerner

Opbevaring af boller med græskarkerner.

Efter bagning skal bollerne gerne køle af på en rist. Hvis de skal gemmes, kan de kommes i fryseposer med en clips på. Så kan de enten opbevares på køkkenbordet til senere eller kommes i fryseren.

Se flere opskrifter på boller her.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar martin 24. august 2019 at 01:57

  Tak for fin opskrift. Det gav nogle velsmagende saftige boller.

  Jeg penslede dem med et æg og græskarkerner ovenpå også.

  Er der en grund til at du lader dem hæve tre timer, og så bagefter ikke når du har formet bollerne?

  For mig er det vigtigt at få luftige og saftige boller, så tit kommer jeg også revet gulerod i.

  • Svar Mie 26. august 2019 at 11:16

   Hej Martin

   Tak for dit svar og dine fif.
   Skønt at høre at du synes om opskriften.
   Jeg former ikke disse boller men bruger to skeer, da dejen er ret våd i det.
   Jeg synes, at de hæver godt og får en god konsistens, så efterhævning har ikke været nødvendigt.

 • Svar Helle Andersen 24. marts 2021 at 10:04

  Tak for opskriften! Bollerne blev fine, selvom jeg var nødt til at lave lidt om: Jeg havde ikke nok græskarkerner, så supplerede op med solsikkefrø. Jeg havde ikke nok hvedemel, så supplerede op med rugmel, og jeg havde glemt at købe gær, så !/2 pose tørgær blev brugt i stedet. Men de blev vellykkede. :-D

 • Svar Mie 24. marts 2021 at 12:53

  Hej Helle
  Hvor er det godt at høre, at de stadig blev gode. Dejlig onsdag til dig :-)

 • Skriv din kommentar