Boller med chiafrø
Brød og boller

Boller med chiafrø

Boller med chiafrø

Boller med chiafrø – en god opskrift på hjemmebagte chiaboller.

Jeg har bagt de lækreste bløde boller med chiafrø i går. Dejen er ganske nem at røre sammen og også nem at arbejde med. Den klistrer ikke, så det gør bollerne nemme at forme. Der bliver 15 chiaboller ud af opskriften, og de kan godt fryses. Jeg har godt nok ikke prøvet det endnu. Men da opskriften minder om min opskrift på teboller, er jeg ret overbevist om, at der ikke vil være problemer i at fryse dem.
Jeg har kommet de fleste af bollerne i fryseposer med clips på, og så gemte jeg et par stykker til eftermiddagen.

William fik en bolle med chiafrø, da han kom hjem fra skole, og Malte og jeg spiste en til vores frokost. Malte har været hjemme i en del dage på grund af sygdom. Han er heldigvis i bedring, men har ikke haft så meget appetit. Derfor var det perfekt, at jeg lige kunne lave hjemmelavede boller i dag. Imens legede Malte med perler og Lego, og senere var han en tur i karbad.

Hvad er chiafrø?
Chiafrø kommer fra en plante, og de har et højt indhold af omega 3, protein og fibre. De har en lidt nøddeagtig smag og kan blandt bruges til smoothies og bagning. Jeg bruger chia på samme måde, som jeg ville gøre det med sesamfrø – som pynt på boller og brød eller i dejen.

Det her er vist min første opskrift med chia på bloggen. Men jeg tænker, da at der vil komme en del flere opskrifter med chia i fremtiden.
Hvordan plejer du, at bruge chiafrø i maden? Tip mig gerne med flere ideer både på chia i madlavning og bagning.

Boller med chia
Chiafrø
Bløde boller

Boller med chiafrø

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 650 g hvedemel
  • 30 g chiafrø
  • 1 tsk. groft salt
  • 50 g smeltet smør

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
    Tilsæt sukkeret og rør igen.
    Kom ægget ned i og derefter melet lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med.
    Tilsæt salt, chiafrø og smeltet smørret inden det hældes ned i dejen. Rør dejen sammen rigtig grundigt til den er helt blød og samlet i en klump. Hvis du bruger en køkkenmaskine, er det en god ide at skifte lidt mellem langsom og hurtig hastighed.
    Sæt dejen til at hæve i 60 minutter med et viskestykke over skålen.
    Tag en smule mel på hænderne og del dejen i 15 nogenlunde lige store stykker. Dejen er blød og nem at arbejde med.
    Form bollerne og sæt dem på to plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. Imens kan ovnen varmes op.
    Pisk æg og mælk sammen med en gaffel i en skål. Brug en madpensel til at pensle bollerne med. De skal pensles både på toppen og rundt langs siderne.
    Bag bollerne i ovnen i 15-16 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen så husk at kigge til bollerne.
    Lad bollerne køle af på en rist efter bagning.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar