Boller i karry
Aftensmad

Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry opskrift med kogte ris og pynt.

Boller i karry, en af danskernes favorit retter. En ret vi får ganske ofte, fordi det smager godt og er nemt at lave. Min boller i karry opskrift er den milde børnevenlige udgave som ikke er alt for stærk af karry. Tilbehøret varirer alt efter hvad vi har i køleskabet. Denne aften var det tynde skiver af peberfrugt og æble (æble smager også godt revet i sovsen), gulerødder i strimler og ærteskud.

Andre gange får vi skiver af bananer til, frisk ananas, rosiner, agurk, tomat, kokos eller peanuts. Altid anrettet i små skåle så man selv kan få lov at pynte maden. Det synes jeg ser indbydende ud, og det gør, at både vi og børnene spiser flere grøntsager.

I opskriften her er brugt en madlavningsfløde. Sovsen kan selvfølgelig godt laves med en almindelig piskefløde, men så ville jeg nok undlade jævner, så den ikke bliver for tyk.
Man kan også lave en boller i karry med æble, ved at rive et æble eller to eller lave små æbletern som kommes i sovsen.

Se flere opskrifter på hverdagsmad her:
Hverdagsmad

Boller i karry

Boller i karry

Boller i karry

Antal 4 personer

Ingredienser
 

Kødboller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 lille løg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • Vand til kogning

Karrysovs

  • Smør
  • 1 lille hakket løg
  • 0,5 grøntsagsboullion-terning
  • 500 ml madlavningsfløde eller piskefløde
  • Eventuelt lidt mælk
  • Sovsejævner
  • Salt og peber
  • Karry

Tilbehør

  • Ris samt gulerødder, peberfrugt, æble og ærteskud til at pynte med

Sådan gør du
 

  • Rør farsen sammen og stil den i køleskabet i en halv time. Bring vand og lidt salt i kog i en stor gryde. Form små boller i hånden ved hjælp af en ske og kog bollerne i vandet i cirka 10 minutter. Skær eventuelt en af kødbollerne over, for at se, om den er færdig. Tag kødbollerne op med en hul-ske og lad dem dryppe af.
    Svits løget (som er hakket i meget små tern) i smørret og tilsæt karry. Hæld fløden og boullionterningen i gryden. Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt lidt mælk.
    Hvis sovsen er for tynd, kan der tilsættes jævner. Skru ned for varmen og kom kødbollerne ned i sovsen, så de lige bliver varmet et par minutter.
    Serveres med kogte ris, grøntsager og frugt.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar