Bøfsandwich
Aftensmad

Bøfsandwich

Bøfsandwich
Bøfsandwich opskrift med bløde løg, ketchup, remoulade og rødbeder.

Det helt store smil kom frem, da min mand så aftenens menu – hjemmelavet bøfsandwich. Bøfsandwich med tilbehør ligesom dem man i gamle dage kunne få i en pølsevogn.
Kan I huske dem? Jeg ved faktisk ikke en gang, om man stadig kan få dem. Der er så få pølsemænd og pølsebiler tilbage, at jeg ikke kan huske, hvornår vi sidst så en.

Jeg havde ikke prøvet at lave hjemmelavet bøfsandwich før, så jeg søgte inspiration på nettet. Jeg fandt mange forskellige opskrifter og varianter og flere af dem var med sennep eller brun sovs hældt over bollen. Denne opskrift er på den mere klassiske bøfsandwich med masser af fyld og med en god og saftig bøf og bløde løg. Jeg har brugt fire store løg som er brunet i smør. Bløde løg kræver en del tålmodighed, da de skal have længere tid på panden, end de fleste nok lige regner med. Samtidig er det vigtigt, at de ikke får for alt længe, for det er jo ikke meningen, at de skal blive sprøde.

Oksekødet er rørt med bland andet soya. Det giver kødet mere smag, og gjorde bøfferne gode og saftige. Bollerne som er brugt i opskriften er mine hjemmelavede bøfsandwich boller. De blev super gode og bløde, og der blev otte boller ud af opskriften. Bøfsandwichbollerne kan godt fryses og lunes igen efter optøning. De holder sig bedst, hvis de fryses ned, så snart de er kølet af. Jeg plejer, at komme dem i en frysepose med en clips på.

Prøv også:
Greasy pomfritter med ost og bacon
– pomfritter med cheddarost, små sprøde stykker bacon og perfrugt.
Frikadelleburger
– den lækreste frikadelleburger med store luftige frikadeller, ostechips, agurk og frisk timian.

bøfsandwich opskrift

Bøfsandwich

Antal 8 stk.

Ingredienser

  • 1 kg hakket oksekød
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk. mælk
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • 4 store løg
  • Smør til stegning
  • 8 bøfsandwich boller

Tilbehør:

  • Ketchup
  • Remoulade
  • Rødbeder
  • Bløde løg

Sådan gør du

  • Bland soya, mælk, mel og krydderier sammen med kødet i en skål.
    Rør farsen grundigt sammen og form 8 små bøffer.
    Bøfferne brunes på begge sider i smør på en pande.
    Løgene skrælles og skæres i tynde skiver. De brunes også på en pande med smør. De skal have ret længe cirka 15-20 minutter.
    Bøf, løg og det øvrige tilbehør anrettes i en bøfsandwich bolle.    
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar