Bøf med løg
Aftensmad

Bøf med løg

Bøf med løg
Opskrift på hakkebøf med løg.

Bøf med løg eller dansk bøf med det hele skulle denne aftensmad måske være kaldt.
Jeg synes i alt fald, at der var lidt af det hele til denne hakkebøf med løg.

Vi fik kogte kartofler til, peberfrugt og cherrytomater. Blandet surt og syltet med rødbeder, agurker og asier som dog ikke var hjemmelavet. Jeg har tidligere lavet agurkesalat, som også er her på bloggen.

Sovsen er en brun sovs lavet med hjemmelavet paradis-gele, som jeg var så heldig af få af et familiemedlem. Jeg tilsætter ofte gele eller anden form for sødt, når jeg laver brun sovs. Det giver lige det ekstra smag og hjælper, hvis ikke sovsen er lavet på nogen former af fond. En teske gele plejer at være nok. Hvis du ikke har gele, kan syltetøj eller marmelade faktisk også bruges. Det lyder nok lidt underligt at tilsætte i en sovs, men det opvejer den skarpe smag som salt og kulør kan have.

Bøf med løg kan også laves som hakkebøffer med pandesovs. Det er en nem måde at lave både hakkebøffer og brun sovs på, og så kan det spises med fx. kogte kartofler, kartofler i ovn, ris eller pasta til.

Flere nemme opskrifter:
Hverdagsmad

Bøf med løg

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500-800 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • Salt og peber
  • 2 store løg

Sådan gør du

  • Form fire bøffer ud af kødet. Kom godt med salt og peber på begge sider af bøffen.
    Steg bøfferne på en pande til de gennemstegte eller let røde, alt efter smag.
    Skær løget halvt over og skær fine tynde stykker ud af det. Brun løgene på panden i lidt smør til de er godt brune. De skal have rimelig lang tid. Jeg gav dem cirka 15 minutter, og vendte dem ofte undervejs.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar