Børnevenlige frikadeller
Aftensmad

Børnevenlige frikadeller

Børnevenlige frikadeller

Frikadeller – en nem og enkel frikadellefars opskrift.

Som barn var jeg meget kræsen over for alt, som havde noget med løg at gøre.
Det betød at min far måtte stå og presse løg, når han lavede frikadeller.
For var der bare det mindste stykke løg, så ville jeg ikke spise dem.
Derfor har jeg prøvet al tilsætte løg i meget af den mad, som jeg laver til mine børn.
For at undgå at de skulle få det på sammen måde som mig. Det har haft god effekt på William, for han elsker løg. Han spiser både rå løg, løg i kød og på kød, ristede løg og løgringe. Sådan har Malte det dog ikke, han kan ikke fordrage løg. Selv om det godt kan irritere mig, så kan jeg jo ikke rigtig tillade mig at brokke mig, for han er altså en lille mini-mig, også når det kommer til løg ;-)

Så da jeg i går skulle lave frikadeller, besluttede jeg at lave børnevenlige frikadeller uden små løgstykker. I stedet for rå løg har jeg brugt løgpulver, for så får frikadellerne stadig smag. Vi synes, at de blev rigtig gode, så derfor deler jeg opskriften med jer.
Mon ikke der er andre børn, som heller ikke er så glade for løg?

Der bliver 18-20 børnevenlige frikadeller ud af opskriften, og de er stegt på en stor pande af to omgange. Er der rester tilbage efter aftensmaden, kan frikadellerne godt fryses eller bruges i madpakken.

Børnevenlige frikadeller

Børnevenlige frikadeller

Antal 20 stk.

Ingredienser

  • 1000 g hakket kalv og svin
  • 2 tsk. havsalt
  • Peber
  • 1,5 tsk. løgpulver
  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør kødet godt sammen med saltet ved brug af en røre- eller køkkenmaskine.
    Tilsæt løgpulver, peber og æggene og rør det ud i farsen. Tilsæt derefter mælken langsomt imens der røres. Til sidst kommes melet i og farsen røres sammen i 1-2 minutter.
    Stil farsen i køleskabet i 15 minutter.
    Varm en stor pande op med smør og form frikadellerne ved hjælp af to spiseskeer.
    Steg frikadellerne på begge sider til de er brune og gennemstegte.


Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Anette 19. april 2017 at 11:33

    Det lidt sjovt med det løg, for som barn kunne jeg heler ikke lide konsistensen af løg, har det hakket/presset fint nok var det ok… så det var ikke smagen, og ristedeløg kunne jeg godt lide.
    Ideen med løg pulver istedet for at hakke super fint er ret smart, må kunne bruges i flere retter.

    • Svar Mie 20. april 2017 at 12:10

      Ja. Det kan helt sikkert bruges i flere retter, hvis ikke man er til rå løg :-)

  • Svar VenterPaaVinBlog 20. april 2017 at 11:59

    Løgpulver er ret smart, hvidløgspulver er heller ikke værst deri (:

    – A

    • Svar Mie 20. april 2017 at 12:12

      Når jeg kommer hvidløg i frikadeller, plejer jeg at bruge almindelig presset hvidløg. Der er stykkerne så små/presset, at det ikke er noget problem. Malte spiser dem i alt fald ;-)

    Skriv din kommentar