Børnevenlig fiskeburger

Børnevenlig fiskeburger

Forleden dag da jeg delte indlægget med 8 gode opskrifter på burgere på Facebook, var der en sød læser som anbefalede mig fiskeburger. Jeg ved da ikke, hvorfor jeg aldrig har tænkt på det før, men jeg greb straks ideen. Specielt Malte er rigtig glad for både fiskefrikadeller og rødspættefileter, og begge dele er nemme at bruge i en burger. Jeg valgte derfor at lave en børnevenlig fiskeburger med hjemmebagte burgerboller, fiskefrikadeller og fyld af grøntsager og remoulade. Begge drenge spiste mere end en burger, så det var en bestemt en succes med fiskeburgere.

Jeg kunne ikke nå at lave fiskefarsen selv, så den har jeg købt mig til (se opskriften på hjemmelavet fars længere nede i teksten). Burgerbollerne er som skrevet hjemmelavet, og de blev rigtig gode og bløde. Der blev flere boller tilbage, så jeg har kommet et par af dem i fryseren og resten brugte jeg til Williams madpakke og morgenmad til drengene.

Har I tjekket vejrudsigten? Det ser ud til at blive skønt vejr i weekenden med solskin og 8-10 grader. Åh hvor har jeg ventet længe på foråret! Rigtig god weekend til jer alle ♥

Børnevenlig fiskeburger

Børnevenlig fiskeburger

Antal 4 personer (+ boller til fryseren)

Ingredienser

  • Hjemmelavede fiskefrikadeller eller fars fra fiskemanden
  • Remoulade
  • Agurk
  • Peberfrugt
  • Salat

Burgerboller:

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 600 g hvedemel

Til pensling:

  • Mælk
  • Sesmfrø

Fremgangsmåde

Burgerboller:
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Kom græsk yoghurt i dejen og rør den sammen. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres godt sammen. 
    Jeg har brugt en køkkenmaskinen og rørt dejen i 3-5 minutter.
    Kom et viskestykke over skålen og sæt dejen til at hæve i 30 minutter.
    Form 12-14 boller ud af dejen og sæt dem på en plade med bagepapir på. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter med viskestykket over.
    Pensl bollerne med mælk og drys dem med sesamfrø og lad dem hæve endnu en gang i 30 minutter (uden viskestykke over). Tænd ovnen imens burgerbollerne hæver den sidste tid.
    Sæt bollerne i en forvarmet ovn og bag dem i 18-20 minutter ved 200° varmluft.
Fiskefrikadeller og fyld:
  • Steg fiskefrikadellerne på panden i smør og server dem med de nybagte burgerboller, grøntsager og remoulade.
    Hvis du selv vil lave fiskefarsen kan du bruge denne opskrift på fiskefrikadeller med kartoffelbåde

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.


Kommentarer

Børnevenlig fiskeburger — 2 kommentarer

  1. Hvis det skal være rigtig nemt hos os, laver jeg burgerne med fiskepinde. Både børn og mand er ellevilde :)
    Jeg ved godt, at det ikke er kvalitetsfisk i fiskepinde, men så får man da noget fisk

    • Ved du hvad, vi kan også godt lide fiskepinde, og der skal være plads til de nemme løsninger :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.