Bøfsandwich med sovs
Aftensmad

Bøfsandwich med sovs

Bøfsandwich med sovs

Bøfsandwich med sovs – den bedste bøfsandwich.

Vi fik de lækreste bøfsandwich med sovs forleden dag. Jeg må ellers tilstå, at jeg altid har ment, at brun sovs ikke hørte sig til med en bøfsandwich. Men jeg har ændret mening og det har resten af min familie også efter at have smagt Danmarks bedste bøfsandwich ;-)

I min bøfsandwich opskrift er der en bøf hvor farsen er rørt med soya og lidt mælk og mel. Farsen er krydret med salt og peber og så er bøfferne stegt på panden.
Jeg har brugt store briocheboller. De er ikke hjemmelavet, men der er snart en opskrift på vej, da jeg nemlig er ved at teste en ny opskrift på briocheboller.

Agurkesalaten i bøfsandwichen er hjemmelavet. Den opskrift er der link til længere neden i opskriften, og så linker jeg også lige til den her – agurkesalat. Den hjemmelavet bøfsandwich indeholder også bløde løg, ristede løg, ketchup, remoulade og rødbeder.
Så kan man selvfølgelig komme det i, som man allerbedst kan lide eller man kan toppe med det hele, som jeg har gjort det her! Den brune sovs til bøfsandwichen er lavet på panden, efter jeg har stegt bøfferne. Det er en nem og hurtig måde at lave sovs på, og det smager ret godt, så længe man husker at smage sovsen til. Salt og peber og så lidt ribsgele så den også får noget sødme, så bliver det en god sovs.

Bedste bøfsandwich.

Som jeg startede ud med at skrive, så syntes jeg ikke for år tilbage, at der skulle sovs i en bøfsandwich. Jeg syntes, at den blev alt for smattet og tung i det. Jeg er stadig ikke til at man overhælder burgeren med sovs, men ved siden eller serveret i en lille skål, synes jeg det er rigtig lækkert.

Vi er i alt fald enige om her hjemme, at det her er den bedste bøfsandwich. Den har en god smag, en saftig bøf og tilpas med fyld og sovs.
Hvad siger I, får man ikke lige lyst til at sætte tænderne i sådan en sag? :-)

Bøfsandwich
Burgersanwich

Bøfsandwich med sovs

Antal 4 stk.

Ingredienser

Bøfferne

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk. soya
  • 1 spsk.  mælk
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • Smør til at stege i

Tilbehør

  • 4 brioche- eller burgerboller
  • 2-3 store løg
  • Smør til stegning
  • Ketchup
  • Remoulade
  • Rødbeder
  • Bløde løg
  • Ristede løg
  • Agurkesalat

Brun sovs:

  • 250 ml piskefløde
  • Salt og peber
  • Kulør
  • 1 tsk. ribsgele
  • Eventuelt sovsejævner

Sådan gør du

  • Agurkesalat:
    Start med at lave agurkesalaten og sæt den på køl.
    Løgene:
    Løgene skrælles og skæres i tynde skiver og brunes på en stor pande med smør. De skal have ret længe på panden cirka 15-20 minutter. Til de er helt bløde og let gyldne.
    Stil dem til side i en dyb tallerken med en anden tallerken over - så de holder sig lune.
    Bøfferne:
    Bland soya, mælk, hvedemel, salt og peber sammen med kødet i en skål.
    Rør farsen grundigt sammen og form 4 bøffer.
    Bøfferne brunes på begge sider i smør på en pande. Tag bøfferne af panden og læg dem i et lille fad med stanniol eller andet over for at holde på varmen.
    Brun sovs:
    På den pande som du har brugt til at lave bøfferne laves sovsen.
    Hæld fløden ud på panden ved middel varme på komfuret. Tilsæt salt og peber, kulør og ribsgele.
    Lad sovsen simre et par minutter og smag den så til, til du synes at den er krydret nok.
    Lun burgerbollerne i ovnen og server dem med alt tilbehøret og bøfferne til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar