Mandag og sidste dag i september. Her får opskriften på en blomkålssuppe med forårsløg, som meget vel kunne være en god mandags-ret. Suppen er dejlig let at lave
og passer næsten sig selv. Det tager ikke mere end cirka 30-35 minutter samlet set med både forberedelse og kogning.
Der er tilsat lidt kartofler sammen med blomkålen, da jeg synes, at de to grøntsager fungerer godt sammen.
Jeg har ikke tilsat nogen former for kød i suppen, men ønsker det, kan du eventuelt komme ristet bacon på suppen eller tilsætte kogt kylling i den.
Brødet ved siden af suppen er et surdejsbrød, og den opskrift kommer også snart på bloggen.

Opskrift på blomkålssuppe med forårsløg
550 g blomkål
200 g kartofler
3 forårsløg
2 dl vand (blomkålsvand)
1 terning grøntsagsbouillon
5 dl minimælk
Salt og hvid peber
Fremgangsmåde
Kog blomkålen og kartoflerne møre i en gryde med vand. Hæld vandet fra men gem 2 dl af blomkåls-vandet til suppen. Brug en stavblender til at mose blomkålen og kartoflerne med i gryden og tilsæt derefter mælk, vand og boullion terningen. Lad det koge op og tilsæt hakket forårsløg. Smag til med salt og hvid peber.
Mængde
4 personer
2 Kommentarer
Yumyum, eeelsker blomkålssuppe (:
– Anne
Hej Anne
Det er også en dejlig efterårs-suppe.
Hilsner fra Mie.