Blomkåls-tzatziki
Salat

Blomkåls-tzatziki

Blomkåls-tzatziki

En nem opskrift på blomkåls-tzatziki som kan spises som tilbehør eller blandes med andre salater.

Blomkåls-tzatziki er nemt og hurtig at lave. Du kan for eksempel spise det som tilbehør til frikadeller eller hakkebøffer, eller du kan blande blomkåls-tzatzikien sammen med en anden salat. Det kunne være en grøn enkel salat som lige trænger til et ekstra pift, en pastasalat eller sammen med grønne bønner.
Vi fik blomkålssalaten som tilbehør til hotdogs, da jeg syntes at der manglede grøntsager, så sådan kan det altså også spises.

Selve tzatzikien indeholder nogenlunde samme ingredienser som min opskrift på den almindelige tzatziki. Det er græsk yoghurt rørt med presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og frisk dild. Hvis du ikke er så begejstret for dild, kan du også bruge frisk persille eller purløg. Jeg er meget glad for persille, men lige i tzatziki kan jeg rigtig godt lide dild.
Kålen skal ikke koges eller dampes til denne salat. Den spises skyllet og rå, så den er både hurtig og nem at bikse sammen.

Jeg har ikke forsøgt mig med det (endnu), men jeg tænker at blomkåls tzatziki også sagtens vil kunne laves med en anden type kål. Det kunne være sammen med broccoli eller de flotte romanescokål.

Hvis der er rester tilbage af blomkålssalaten, kan det godt gemmes til aftensmaden eller madpakken dagen efter. Kom salaten ned i en beholder med låg på. Så holder den sig bedst og du slipper for, at der lugter af hvidløg i hele køleskabet.

Prøv også disse opskrifter med blomkål:
Bagt blomkål med smør og timian – et helt blomkålshoved som bages i ovnen.
Krebinetter og stuvet blomkål – den klassiske danske ret – måske i en lidt sundere udgave.
Kartoffelsuppe med blomkål – en vinterret som både luner og mætter.

Tzatziki
Blomkålssalat

Blomkåls-tzatziki

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 475 g blomkål uden blade og det nederste af stokken
  • 350 g græsk yoghurt 2% eller højere
  • 1 stort fed hvidløg
  • 3 tsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • Frisk dild

Sådan gør du

  • Tag bladene af blomkålen og skær det nederste af stokken fra.
    Skyl blomkålen og hak den ud i små stykker. Jeg har finthakket noget af det og nogen stykker større, så der var en blanding.
    Rør yoghurten sammen med presset hvidløg og citronsaft.
    Smag til med salt og peber og kom derefter hakket frisk dild i. Rør tzatzikien sammen og bland den derefter med blomkålen.
    Hæld det ud på et fad eller i en skål og kom lidt ekstra dild på som pynt.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar