Bløde kringler med kardemomme
Brød og boller

Bløde kringler med kardemomme

Bløde kringler med kardemomme

Opskrift på de lækreste bløde kringler med smag af kardemomme.

Kringler bagt med kardemomme, sødmælk og smør. En opskrift som en nem at følge og som giver lækre bløde kringler til morgenbordet, fødselsdagen eller til eftermiddagskaffen. De kan også bruges i madpakken eller som eftermiddagsmad til børnene.

Jeg har bagt kringler. Kringler af en blød bolledej med kardemomme. Hullerne i kringlerne kunne måske godt have været en lille smule større, men ellers blev de ret så fine. Jeg har penslet dem med mælk og æg, så de fik en fin overflade. Kringlerne kan spises ligesom boller med smør og ost på, men de kan også spises bare som de er uden tilbehør.

Dejen er nem at røre sammen, og særligt hvis du bruger en køkkenmaskine. Det er vigtigt at dejen røres sammen på den nævnte måde i opskriften, og at den får lov at hæve af to omgange. Både ved den første hævning og anden skal der et vådt viskestykker hen over kringlerne. Det er med til at gøre dem dejlig bløde og få den gode konsistens.

Kringlerne kan godt fryses. Jeg fryser dem, ligesom jeg gør med alle mine andre boller ved at komme dem i fryseposer og med en clips på posen. Så synes jeg, at de bevarer smagen og holder sig bedst.

Jeg bliver tit spurgt, hvordan det er bedst at lune boller, efter de har været i fryseren. Jeg plejer at gøre det på en af følgende måder. Enten tager jeg dem op af fryseren, og så spiser vi dem, når de er tøet op (kolde), eller også tør jeg dem lidt op, og så luner vi dem i ovnen. Hvis det skal gå hurtigt og nemt, kan de også varmes i mikroovnen. De skal kun have ganske kort tid, så de bare lige bliver lune og stadig holder sig bløde.

Prøv også disse gode opskrifter:
Teboller
Bløde bamseboller

Bløde-boller
Bløde kringler
Boller
Kringler

Bløde kringler med kardemomme

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 6 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. sødmælk

Sådan gør du

  • Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren. Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker, salt og kardemomme.
    Skær smørret ud i små tern og kom det ned i skålen til de andre ingredi-enser. Rør godt rundt så smør og mælken blandes inden ægget kommes i.
    Tilsæt ægget og derefter lidt af melet imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine, da dejen skal røres meget grundigt. Når alt melet er tilsat, skal dejen røres i yderligere 5-6 minutter til dejen er helt blød og luftig og til den slipper dejkrogene.
    Sæt dejen til at hæve i 40 minutter med et viskestykke over skålen.
    Del dejen i 13 stykker af cirka 75 gram.
    Rul hvert stykke dej ud til en pølse på 32-33 cm. Dejen er blød og meget nem at arbejde med, så der skal ikke bruges ekstra mel.
    Rul hver del dej til en pølse og form dem derefter til en kringle og læg dem på to plader med bagepapir.
    Gør to viskestykker våde under koldt vand og vrid dem meget godt. Kom de fugtige viskestykker over pladerne med kringlerne. Lad kringlerne efterhæve i 25-30 minutter.
    Tænd for ovnen.
    Efter hævning kan det være at hullet i kringlerne lige skal gøres en smule større. Det kan du gøre ved at tage to fingrer ned og dreje rundt ved hullet.
    Pisk æg og mælk godt sammen med en gaffel og pensl kringlerne.
    Bag kringlerne i midten af en forvarmet ovn. Kringlerne bliver pænest og mest blanke, hvis der kun bages en plade af gangen. Men man kan selvfølgelig godt komme begge plader ind i ovnen samtidig – smagen bliver lige god.
    Bagetid: 12-13 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen.







Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar