Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller. Lækre bløde boller med hvedemel og den skønneste duft og smag af kardemomme.
Bollerne er rigtig gode som fødselsdagsboller med smør og ost, som teboller til eftermiddags-teen/kaffen eller til børnene som et mellemmåltid. Bollerne er også super gode til morgenbordet i weekenden, eller til en eftermiddag hvor der skal hygges med familien.

Både drengene og Søren er vilde med de her bamseboller, og da den første omgang var blevet spist sagde, Søren, “er der ikke flere af de der gode boller?”.
De forsvandt alt for hurtigt :-)

For at bollerne får den lækre bløde konsistens som bamseboller skal have, er det vigtigt at dejen æltes (røres) længe. Det har jeg skrevet mere om nede i opskriften, ligesom jeg har beskrevet hvordan bollerne skal hæve og efterhæve. Bamsebollerne kan godt fryses. Jeg fryser dem ligesom jeg gør med alle mine andre boller ved at komme dem i fryseposer og med en clips på posen. Så synes jeg at bollerne bevarer smagen og holder sig bedst.

Se også: hjemmelavede sconesvarm kakao barfødselsdagskage med mandelbund og bær og kagemand.

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Opskrift på bløde bamseboller

2,5 dl sødmælk
40 g gær
6 tsk sukker
0,5 tsk groft salt
1 tsk kardemomme
100 g smør (blødt)
1 æg
550 g hvedemel

Pensling:
1 æg + 1 spsk sødmælk

Fremgangsmåde

Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren.
Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker, salt og kardemomme.

Skær smørret ud i små tern og kom det ned i skålen til de andre ingredienser.
Rør godt rundt så smør og mælken blandes inden ægget kommes i.
Tilsæt ægget og derefter lidt af melet imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine, da dejen skal røres meget grundigt. Når alt melet er tilsat, skal dejen røres i yderligere
5-6 minutter til dejen er helt blød og luftig og til den slipper dejkrogene.

Sæt dejen til at hæve i 40 minutter med et viskestykke over skålen.

Når dejen har hævet formes bollerne og lægges på to plader med bagepapir på.
Dejen er blød og meget nem at arbejde med. Der skal ikke bruges ekstra mel, når bollerne formes.

Gør to viskestykker våde under koldt vand og vrid dem godt. Kom de fugtige viskestykker over pladerne med bollerne. Lad bollerne efterhæve i 25-30 minutter til de har hævet og fået en fin rund facon.

Pisk æg og mælk godt sammen med en gaffel og pensl bollerne.
Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn. Bollerne bliver pænest og mest blanke, hvis der kun bages en plade af gangen. Men man kan selvfølgelig godt komme begge plader ind i ovnen samtidig – smagen bliver lige god.
Bagetid: 16-18 minutter ved 200° varmluft.

Lad bollerne køle af på en rist inden de spises.

Mængde

15-16 bløde bamseboller

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.