Bløde bamseboller
Brød og boller

Bløde bamseboller

Bløde bamseboller

Opskrift på de lækreste bløde bamseboller.

Bløde bamseboller. Lækre bløde boller med hvedemel og den skønneste duft og smag af kardemomme.
Bollerne er rigtig gode som bløde fødselsdagsboller med smør og ost, som teboller til eftermiddags-teen/kaffen eller til børnene som et mellemmåltid om eftermiddagen. Bamsebollerne er også super gode til morgenbordet i weekenden, eller til en eftermiddag hvor der skal hygges med familien.

Både drengene og Søren er vilde med de her bamseboller, og da den første omgang var blevet spist sagde, Søren, “er der ikke flere af de der gode boller?”.
De forsvandt alt for hurtigt :-)

For at bollerne får den lækre bløde konsistens som bamseboller skal have, er det vigtigt at dejen æltes (røres) længe. Det har jeg skrevet mere om nede i opskriften, ligesom jeg har beskrevet hvordan bollerne skal hæve og efterhæve. Bamsebollerne kan godt fryses. Jeg fryser dem ligesom jeg gør med alle mine andre boller ved at komme dem i fryseposer og med en clips på posen. Så synes jeg at bollerne bevarer smagen og holder sig bedst.

Der bliver 16 boller ud af opskriften, og der kan sagtens laves en dobbelt portion og med fordel fryses ned. Vi har næsten altid hjemmebagte boller i fryseren. Jeg synes, det er så dejligt at kunne tage en bolle op til børnene til madpakken eller til morgenmaden.

Tips til at få de lækreste bløde boller:

  • Tilsæt olie eller smør til dejen.
  • Lad bollerne hæve godt – gerne både for- og efterhævning. Så er det nemme at få den bløde og luftige konsistens.
  • Husk at ælte dejen godt. Jeg bruger næsten altid vores køkkenmaskine til at ælte dej. Så bliver det gjort grundigt, længe nok og nemt.

Se flere fødselsdags opskrifter: hjemmelavede sconesvarm kakao barfødselsdagskage med mandelbund og bær og kagemand.

Bamseboller
fødselsdags opskrifter
Opskrift på bløde boller

Bløde bamseboller

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 6 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 100 g smør (blødt)
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel

Pensling:

  • 1 æg
  • 1 spsk. sødmælk

Sådan gør du

  • Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren. Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker, salt og kardemomme.
    Skær smørret ud i små tern og kom det ned i skålen til de andre ingredi-enser. Rør godt rundt så smør og mælken blandes inden ægget kommes i.
    Tilsæt ægget og derefter lidt af melet imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine, da dejen skal røres meget grundigt. Når alt melet er tilsat, skal dejen røres i yderligere 5-6 minutter til dejen er helt blød og luftig og til den slipper dejkrogene.
    Sæt dejen til at hæve i 40 minutter med et viskestykke over skålen.
    Når dejen har hævet formes bollerne og lægges på to plader med bagepapir på. Dejen er blød og meget nem at arbejde med. Der skal ikke bruges ekstra mel, når bollerne formes.
    Gør to viskestykker våde under koldt vand og vrid dem godt. Kom de fugtige viskestykker over pladerne med bollerne. Lad bollerne efterhæve i 25-30 minutter til de har hævet og fået en fin rund facon.
    Pisk æg og mælk godt sammen med en gaffel og pensl bollerne.
    Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn. Bollerne bliver pænest og mest blanke, hvis der kun bages en plade af gangen. Men man kan selvfølgelig godt komme begge plader ind i ovnen samtidig – smagen bliver lige god.
    Bagetid: 16-18 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lad bollerne køle af på en rist inden de spises.

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

3 Kommentarer

  • Svar Ulla 25. juli 2019 at 12:29

    Kære Mie.
    Tusind tak for lån af din skønne opskrift. Øjjj hvor er de gode. Og de bestemt al ventetiden værd.
    Rigtig god sommer
    Mange sommer hilsner Ulla Thoft

  • Svar Ulla 25. juli 2019 at 12:31

    Hov det var lån af din opskrift på bamsebollerne
    Ulla

    • Svar Mie 25. juli 2019 at 22:08

      Kære Ulla
      Tak for din venlige tilbagemelding. Det er så rart at høre når mine opskrifter kan bruges.
      Rigtig god sommer også til dig.
      Hilsner fra Mie

    Skriv din kommentar