Bløde bamseboller med chokolade

Bløde bamseboller med chokolade

Bløde bamseboller med chokolade. Lækre og luftige boller med hvedemel, kardemomme og mørk chokolade. Bollerne kan bruges som fødselsdagsboller, på morgenbordet til eftermiddagskaffen eller bare til en lille hyggestund midt på dagen.

Jeg bagte bamsebollerne i vores vinterferie i sidste uge. De skulle bruges til vores børne MGP morgen-fest. Vi havde lovet børnene, at vi skulle se MGP søndag formiddag og hygge med brunch og boller. Jeg havde printet stemmesedler og pynt ud fra DR, og så havde William klippet og klistret badges, flag, mikrofon og briller.
Det var en rigtig hyggelig og festlig formiddag sammen med drengene, og det var rart, at vi fik lavet noget sammen alle fire.

Vi havde en lidt ærgerlig vinterferie, da Malte desværre blev syg med høj feber.
Det varede hele ugen, og der blev ikke plads til ture eller fornøjelser. Nætterne var hårde da vi ikke fik sovet, og Malte var ked af det, og havde det ret skidt. Nu er han i børnehave, og det er dejligt, at han er glad igen og har masser af lyst og energi til at lege.

I dag skinner solen og jeg glæder mig så meget til foråret kommer!
Jeg savner, at vi kan være ude i haven og at kunne tage på en masse gode udendørs ture i weekenden. Nedtælling til foråret er startet for længst!

Bamsebollerne her i opskriften kan godt fryses. Jeg fryser dem ligesom jeg gør med mine andre boller ved at komme dem i fryseposer og med en clips på posen. Så synes jeg at bollerne bevarer smagen og holder sig bedst.

Flere lækre boller: hjemmelavede sconeskoldhævede boller og fastelavnsboller med creme og chokolade.

Bløde bamseboller med chokolade

Bløde bamseboller med chokolade

Opskrift på bløde bamseboller med chokolade

2,5 dl sødmælk
40 g gær
6 tsk sukker
0,5 tsk groft salt
1 tsk kardemomme
100 g smør (blødt)
1 æg
550 g hvedemel
80 g mørke mini chokoladeknapper

Pensling:
1 æg + 1 spsk sødmælk

Fremgangsmåde

Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren.
Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker, salt og kardemomme.

Skær smørret ud i små tern og kom det ned i skålen til de andre ingredienser.
Rør godt rundt så smør og mælken blandes inden ægget kommes i.
Tilsæt ægget og derefter lidt af melet imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine, da dejen skal røres meget grundigt. Når alt melet og chokoladen er tilsat, skal dejen røres i yderligere 5-6 minutter til dejen er helt blød og luftig og til den slipper dejkrogene.

Sæt dejen til at hæve i 40 minutter med et viskestykke over skålen.

Når dejen har hævet formes bollerne og lægges på to plader med bagepapir på.
Dejen er blød og meget nem at arbejde med. Der skal ikke bruges ekstra mel, når bollerne formes.

Gør to viskestykker våde under koldt vand og vrid dem godt. Kom de fugtige viskestykker over pladerne med bollerne. Lad bollerne efterhæve i 25-30 minutter til de har hævet og fået en fin rund facon.

Pisk æg og mælk godt sammen med en gaffel og pensl bollerne.
Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn. Bollerne bliver pænest og mest blanke, hvis der kun bages en plade af gangen. Men man kan selvfølgelig godt komme begge plader ind i ovnen samtidig – smagen bliver lige god.
Bagetid: 16-18 minutter ved 200° varmluft.

Lad bollerne køle af på en rist inden de spises.

Mængde

15-16 bløde bamseboller med chokolade

Følg Madling.dk på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.