Blåbær pandekager

Blåbær pandekagerJeg er vild med pandekager, og disse små lækre blårbær pandekager er ingen undtagelse. Jeg har jeg lavet dem et par gange og tilrettet opskriften, indtil jeg synes, at den var god. Dejen er nem at røre sammen, de bliver luftige og lækre, og man kan tilsætte de bær, som man bedst synes om. Jeg har kun prøvet at lave dejen med blåbær, da jeg synes at de passer godt i denne opskrift. Blåbærerne giver pandekagerne en dejlig sød – men samtidig let syrlig smag.

Jeg har spist dem som morgenmad, men man kan også sagtens bruge dem som en dessert, synes jeg. Evt. kan man udskifte yoghurten med vanilleis, komme flere slags blandet bær på pandekagerne eller røre yoghurten op med lidt vaniljekorn.

Blåbær pandekager

Blåbær pandekager

Antal 6 stk.

Ingredienser

  • 1 æg
  • 50 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl kærnemælk
  • Vaniljekorn fra en vaniljestang
  • En lille bakke blåbær
  • 1 spsk. sukker
  • Smør til stegning

Tilbehør:

  • Cremefraiche, skyr eller græsk yoghurt

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredienserne godt sammen (bortset fra blåbærerne).
    Kom halvdelen af blåbærerne i dejen og gem den anden halvdel til pynt. Rør forsigtigt rundt i dejen, så blåbærerne ikke bliver mast.
    Tilsæt smør på en stor pande og kom 5-6 klatter pandekage-dej ud på panden.
    Brun pandekagerne på begge sider i et par minutter.
    Server blåbær pandekagerne sammen med resten af blåbærerne og græsk yoghurt, skyr eller cremefraiche. 

Blåbær pandelager Blåbær pandelager

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Kommentarer

Blåbær pandekager — 4 kommentarer

  1. Nøj hvor ser du lækre ud!

    Skal næste weekend holde brunch fødselsdag næste weekend, og disse skal bestemt på menuen! :-)

    Ville egenligt bare høre om de kunne laves aftenen inden og så varmes op? For det er måske lidt tidskrævende oveni alle de andre ting som skal laves :-)

  2. Hej Kira
    Mange tak, de er også gode. Jeg har ikke prøvet, at varme blåbær pandekagerne op dagen efter. Umiddelbart tænker jeg, at du kan risikere, at de bliver lidt “smattet” i det af at ligge på køl natten over pga. blåbærerne.

    Men du har helt ret, brunch er tidskrævende, og det er rart, når man kan lave noget af det på forhånd. Måske du kunne lave dejen klar og stille den på køl og først tilsætte blåbærerne dagen efter, når de skal laves? Ellers kan jeg anbefale dig de her pandekager, som godt kan genopvarmes https://www.madling.dk/bananpandekager/
    Rigtig god fødselsdag :-)
    Hilsner fra Mie

  3. Ja, du har nok ret de godt kunne blive lidt smattede… god ide bare at lave dejen dagen inden, jeg tror det er det det ender med :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.