Biksemad
Aftensmad

Biksemad med hakket oksekød

Biksemad

Biksemad med hakket oksekød, stegte kartofler, spejlæg og rødbeder. En nem og god hverdagsret som jævnligt er på madplanen hjemme hos os.

I denne udgave af biksemad har jeg skiftet kødet ud med hakket oksekød. Det er smart, hvis man ikke lige står og har en rest kød eller steg, og familien rigtig gerne vil have hjemmelavet biksemad. Kødet er vendt på panden med salt, peber og paprika. Det tilfører lidt ekstra smag uden at tage for meget af resten af retten. Hvis du har en rest kogte kartofler, går det nemt og hurtigt at stege dem på panden. Hvis ikke du har det, kan du godt lave retten alligevel. Jeg har brugt rå kartofler som er skrællet og skyllet og først derefter stegt. De fik 25-30 minutter på panden, men hvis du ikke har tiden til det, kan du med fordel koge dem 5-8 minutter først.

Biksemad.

Biksemad er em klassisk dansk ret som ofte laves af en rest kartofler og kød. Der kan tilsættes løg og grøntsager, og så toppes biksemaden ofte med et spejlæg. Se flere tips til brug af kød under opskriften.

Prøv også: Stegt flæsk med persilledressing | Stuvet blomkål.

Biksemad med hakket oksekød

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1500 g kartofler
  • 500-600 g hakket oksekød
  • Smøre og smagsneutral olie til stegning
  • Salt og peber
  • 1 tsk. paprika
  • 4 æg
  • Rødbeder
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Skræl og skyl kartoflerne og skær dem ud i små stykker.
    Kom smør og olie på en stor pande og varm den op. Hæld kartoflerne ud på panden og steg dem til de møre og får lidt farve. Kartoflerne skal vendes hyppigt på panden, så de bliver stegt på alle sider. Stegetiden på panden er 25-30 minutter.
    Imens kartoflerne er på panden brunes kødet i en lille gryde og smages til med salt, peber og paprika. Når kødet er færdigstegt tages gryden af komfuret, den overskydende væde hældes fra og der kommes låg på gryden.
    Når kartoflerne er ved at være færdige steges 4 æg til spejlæg på pande.
    Bland kødet sammen med kartoflerne og spis biksemaden med spejlæg og rødbeder.
Biksemad med hakket oksekød
Spejlæg

Biksemad med hakket oksekød og spejlæg.

Til biksemad synes jeg helt sikkert, at der hører spejlæg. Det giver lige retten det ekstra, og så mætter det også noget mere, når der er æg. Det er en god ting her hjemme, hvor jeg bor med en sulten mand og to drenge ;-)

Kød til biksemad.

Till biksemad kan man både bruge en rest flæskesteg, pølser, steg, and, bøf eller bacon. I princippet kan man vel også bruge andre slags svinekød og kylling.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar