Big Mac Salat
Salat

Big Mac salat

Big Mac Salat

Bic Mac salat – en skøn salat som mætter godt.

Big Mac salat med hakket oksekød. Syltede agurker, almindelige agurk, tomat, rødløg, to slags ost (cheddar og mozzarella) og hjemmelavet big mac dressing. En rigtig skøn salat som mætter godt og som kan spises både som en frokostsalat eller til aftensmad.

Man kan få alle mænd til at spise salat, når det er denne her salat, sagde min mand i går, da vi spiste aftensmad, og det har han nok ret i ;-)

En Big Mac salat det må da helt sikkert være en rigtig herre-salat!
En salat som smager af burger men bare uden selve burgerbollen, og derfor er denne salat også low carb. Resten af listen af ingredienserne er næsten de samme som i en Big Mac burger. I alt fald i den hjemmelavet variant, som jeg har lavet flere gange. Både i burgeren og i min salat er der brugt hakket oksekød, salat, ost, syltede agurker, løg og Big Mac dressing. Jeg har tilsat agurk og små tomater. Så kom der lidt mere grønt i – men det gør kun big mac salaten bedre og mere frisk.

Hjemmelavet big mac dressing.

Dressingen skal smages til undervejs, og det er nok en smagssag, hvor meget man ønsker, at den skal smage af det ene og det andet. Jeg laver den på nedenstående måde, og synes at den rammer den originale smag ret godt.

Inden dressingen kommes på salaten, har jeg sat den i køleskabet. Så kan den nå at blive kold, og jeg synes godt at man kan smage at den bliver lidt mere kraftig. Jeg har brugt hvidvinseddike, men har du ikke det, kan fx æblecidereddike også godt bruges.

Min mand var rigtig begejstret for salaten, så jeg ved, at jeg med sikkerhed, vil gøre ham glad, når jeg laver den næste gang.

Big mac dressing
Salat

Big Mac salat

Antal 3 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • Smør til stegning
  • Salt og peber
  • Iceberg eller romainesalat
  • 3-4 syltede agurker (hele små agurker)
  • 0,5 agurk
  • Små tomater
  • 1 rødløg
  • Revet ost fx en blanding af både cheddar og mozzarella

Dressing:

  • 75 g mayonnaise
  • 1 tak. Dijon sennep
  • 1 tsk. hvidvinseddike eller æblecider-eddike
  • 0,5 fed hvidløg eller lidt hvidløgspulver
  • 1-1,5 tsk. mild paprika
  • 1 syltede agurker (hel)
  • 3 tsk. ketchup

Sådan gør du

  • Start med at lave dressingen og stil den på køl.
    Hak den syltede agurk fint og rør alle ingredienserne sammen. Kom agurken op i dressingen og smag til med ketchup. Lad dressingen trække i køleskabet imens resten af salaten gøres klar.
    Brun kødet på en pande med smør og krydr godt med salt og peber. Lad kødet stå og køle lidt af.
    Skyl salaten og riv den ud i passende små stykker og anret den på tallerkener.
    Skær de syltede agurker og de almindelige agurker ud i små tern.
    Skyl tomaterne og skær dem ud i halve.
    Rødløget hakkes helt fint.
    Kom kødet, agurker, tomater og rødløg ud på salaten og drys med de to slags ost.
    Slut af med at komme dressing på.

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar trine229 27. februar 2015 at 18:22

    Mm – ser lækkert ud!
    (btw, – når jeg går via opskrifter – salat, og trykker på linket, ender den op i et dødt link.

    • Svar Mie 27. februar 2015 at 21:24

      Hej Trine

      Mange tak og tak fordi du gjorde mig opmærksom på linket. Det skulle være rettet nu :-)

    Skriv din kommentar