Big Mac burger
Aftensmad

Big Mac burger

Big Mac burger

Big Mac burger – hjemmelavet burger med to bøffer, big mac dressing og dobbelt ost.

Jeg har lavet hjemmelavet big mac en del gange. De bliver ikke helt så fine som de købte, men de smager som de ægte og virkelig godt! Der findes flere “hemmelige” opskrifter på nettet på denne burger og dressingen i den. Men jeg tror nu ikke, at der er nogen, der har den helt rigtige big mac burger opskrift – udover selvfølgelig burgerkæden selv. 

De fleste anser sikkert en burger, for noget man lige hurtigt klasker sammen. I så fald skal man sætte noget længere tid af til denne Big Mac burger. Min big mac opskrift indeholder tre stykker burgerbolle, to bøffer, to skiver ost, salat, syltede agurker og en hjemmelavet big mac dressing.

Længere nede i teksten får du flere tips, og i opskriften kan du se, hvad er der i en big mac, og hvordan den opbygges.

Se mange flere opskrifter på burger her.

Big Mac burger

Big Mac burger

Antal 4 stk.

Ingredienser
 

  • 500-600 g hakket oksekød
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber
  • Icebergsalat
  • Syltede agurker
  • 1 lille løg
  • 8 skiver gul cheddarost
  • 6 burgerboller

Dressing:

  • 1,5 dl mayonnaise
  • 0,5 dl sød sennep eller 2 tsk Dijon sennep
  • 2 syltede agurker (hele)
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 0,5 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. paprika
  • 3-4 tsk. ketchup

Sådan gør du
 

  • Dressing:
    Hak agurkerne fint og rør alle ingedienserne sammen. Kom agurkerne op i dressingen og smag til ketchup. Lad dressingen trække i køleskabet i mindst en halv time og smag den derefter til igen.
    Burgerne:
    Form 8 bøffer ud af kødet. Brug evt. bagsiden af en tallerken for at trykke bøfferne flade. Steg bøfferne på en pande i smør eller læg dem på en grill. Husk at krydre dem godt med salt og peber.
    Skyl og hak salaten fint samt agurkerne og løget.
    Skær burgerboller over så du får tre dele bolle til hver burger. En top, en midte og en bund. Varm bollerne på en pande med olie eller læg dem på en grill. Burgerbollerne skal ikke i ovnen.
    Sådan laves Big Mac burgeren:
    Bolle (Bunden)
    Dressing
    Salat
    2 x ost
    Bøf
    Bolle (midt)
    Dressing
    Salat
    Agurker
    Løg
    Bøf
    Bolle (top)
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden
Big Mac hjemmelavet
big mac saucer

Big mac sauce.

Big mac dressing skal smages til flere gange undervejs. På den måde får du bedst den smag, som rammer den originale big mac dressing opskrift. Det kan godt være, at ingredienserne i dressingen lyder lidt spøjs men den smager godt, og vi synes, at den smager meget hen af den originale mcdonald dressing.

Burgerbollerne smager bedst, hvis de ristes på en pande. Så får de en rigtig god overflade og smager lækkert sammen med resten af indholdet af burgeren. Så selv om det er noget hurtigere at smide dem i ovnen, så vil jeg ikke anbefale det i denne opskrift.

Opbygning af mcdonalds burger.

Oppe i opskriften kan du se, hvordan burgeren skal bygges op. Den bliver temmelig høj, da den både indeholder bøffer, ost og icebergsalat. Hvis burgeren er for høj, kan du trykke den lidt sammen. Jeg serverede Big Mac burgerne sammen med pomfritter og sodavand til. De mætter temmelig meget, så en burger pr. person er vist rigeligt ;-)

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar