Besøg af middagsfred
Samarbejde

Besøg af Middagsfred

Besøg af middagsfred
Jeg er blevet kontaktet af firmaet Middagsfred. Middagsfred leverer færdigplanlagte madposer med opskrifter baseret på Ny Nordisk Hverdagsmad. De leverer i Storkøbenhavn, og der kan vælges mellem flere poser. Jeg var så heldig at få lov at vælge en pose, som vi fik leveret i søndags.

Apropos min madblog med børnevenlige retter, valgte jeg naturligvis børneposen. Børneposen indeholder middag til fire dage til fire personer. Opskrifterne er børnevenlige, hurtige at forberede, indeholder råvarer af høj kvalitet og flere af varerne er økologiske.

De fire middage som vi fik leveret: Mexicansk kødsauce, laks med grøntsagsdrys, kalkunfilet med flødesauce og knasegrønt og kyllingelår med hvidløgssmør. Alle varer til retterne medfulgte bortset fra varer som krydderier, smør, mel og gryn.
Her kan du se, hvad der var i den madpose, som vi fik leveret.

Besøg af Middagsfred
Besøg af MiddagsfredBesøg af MiddagsfredBesøg af Middagsfred
Jeg har taget tid på, hvor lang tid det tog at lave maden, for at se om det stemte overens med de medfulgte opskrifter. Du kan her læse om min/vores oplevelse af maden samt se billeder af de tilberedte retter.

1. dag, søndag – Mexicansk kødsauce
En ret bestående af hakket kalv og flæsk. Grøntsager, krydderier og fløde. På toppen en avocadodip af Philadelphia, avocado, salt og peber.
Angivet tid til maden stod klar: 25-30 min. Maden var klar allerede efter 20-25 min. så det må siges at være nem og hurtig madlavning.
Smag: Der var fin smag i maden, og både vi og børnene kunne godt lide det. Jeg har aldrig købt pastinakker til trods for, at vi køber og spiser rigtig mange grøntsager. Men jeg har altid haft en idé om, at de var skarpe i smagen, hvilke de slet ikke var. Det var en god idé at rive dem ned i kødsaucen.
Tilbehør: Vi spiste pasta til. Vi savnede lidt grøntsager ved siden af, men det kan man jo selv supplere med.

Mexicansk kødsauce
2. dag, mandag – Laks med grøntsagsdrys
En ret bestående af laksefilet, krydderier, Philadelphia og grøntsager.
Angivet tid til maden stod klar: 30-35 min. Det tog lidt længere tid, 40 min. hvilke jeg synes er ganske fint. Jeg plejer normalt at bruge 45-60 min. på vores aftensmad.
Smag: Jeg er desværre ikke til laks, så svaret er baseret på resten af familiens mening.
De kunne alle tre godt lide det. Især vores ældste dreng, som var glad for at få fisk.
Tilbehør: Vi fik ris til.

Laks med grøntsagsdrys
3. dag, tirsdag – Kalkunfilet med flødesauce
En ret bestående af kalkun, grøntsager, kartofler og en hvis sauce med soya.
Angivet tid til maden stod klar: 40-45 min. Tiden passede ganske fint.
Smag: Kalkunen var dejlig mør og saucen smagte fint. Dog må jeg tilføje at den angivet mængde på vand til saucen ikke stemte. Der skulle have været 1,5 dl vand i, og jeg kom ikke meget mere end en lille sjat i. Var det hele kommet i, havde det været en meget tynd “vand-sauce”. Udover vand i saucen var der også fløde, krydderier, soya, boullion og en jævning af en spsk smør og en spsk hvedemel.
Tilbehør: Vi fik de medfulgte kartofler.

Kalkunfilet med flødesauce
4. dag, onsdag – Kyllingelår med hvidløgssmør
En ret bestående af krydret kyllingekår, kartofler, salat med hvidvinseddike og oregano/hvidløgssmør.
Angivet tid til maden stod klar: 40-45 min. Tiden på denne ret passede desværre ikke. Det tog ca. 5 min. at lave marinaden til kyllingen, og derefter stod der, at kyllingen skulle i ovnen i 35-40 min. Kødet var alt for rødt efter den angivet tid. Dertil må jeg tilføje, at jeg plejer at give kylling 50-60 min., og vi måtte også give kyllingelårerne 15 min. længere.
Smag: Vi havde fået en avocado for meget, og så var der kun 125 g broccoli til salaten og ikke de angivet 250 g. Det gjorde nu ikke noget, da der var rigeligt til os (de voksne). Børnene brød sig ikke om salaten, som var noget stærk pga. hvidvinseddiken. Kyllingen havde en rigtig god smag, og hvidløgssmøren med oregano var også super.
Tilbehør: Vi fik de medfulgte kartofler.

Kyllingelår med hvidløgssmør
Jeg  var lidt bekymret for, om der ville være mad nok til os. Vi er en familie med en god appetit. Men der viste sig at være rigeligt mad og også lidt rester tilbage. Vi har haft en uge med fødselsdag, indkøb og mange gøremål, så det har været rart at skulle slippe for planlægningen omkring aftensmaden. Maden er hurtig at lave, og jeg kan godt lide tanken om, at meget af det er økologisk, så det er noget godt vi giver vores børn.

Jeg kan godt lide at være kreativ og selv finde på vores retter, og det mister man ved at det hele er planlagt på forhånd. Omvendt kan det også være befriende i en stresset hverdag. Alt i alt en hyggelig oplevelse at få lov at prøve en madpose og det kan helt sikkert anbefales til andre børnefamilier. Tak til Middagsfred.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med middagsfred.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Sofie 28. august 2013 at 15:24

  Er kyllingen økologisk? Det kan jeg ikke rigtig tyde ud fra billedet.

  • Svar Mie 28. august 2013 at 16:42

   Det kan jeg ikke huske, om den var. Ikke alle varer var økologiske, men der medfulgte en liste over hvilke der var.
   Vil du vide nærmere om poserne, kan du kontakte middagsfred :-)

  Skriv din kommentar