BANOFFEE PIE I GLAS
Kage og dessert

Banoffee pie i glas

BANOFFEE PIE I GLAS

Banoffee pie i glas er en lækker og nem dessert med bananer, flødeskum, karamel og kiks.

For noget tid siden så jeg programmet “Til middag hos”, og der blev lavet banoffee pie i glas. Det så simpelthen så lækkert og ikke mindst nemt ud, så det fik jeg også lyst til at lave.
Banoffee pie er egentlig (som navnet også siger) en pie. En dessertkage som laves med bananer, flødeskum og karamel. Men man kan også lave banan of pie som en portionsanrettet dessert i stedet for en bagt tærte.

Banoffee pie opskrift.

I min opskrift på banoffee pie er der brugt digestive-kiks som bund, skiver af banan, karamel, flødeskum og mørk chokolade. Karamellen også kaldet dulche de leche kan du meget nemt lave selv, men den kan også købes færdig. Dulche de leche købes på dåse og de har det i de fleste større supermarkeder.
Hvis du vil lave dulche selv, kan du købe en dåse kondenseret mælk som koges til det bliver til en karamel.

Du kan jo selv vælge, hvordan du “bygger” din banoffee pie op i de forskellige lag. Men det kan for eksempel gøres sådan her:
Karamel i bunden af glassene – banan i skiver – et lag flødeskum – kiks – karamel – banan i skiver – lidt flødeskum som topping sammen med mørk chokolade.

Man kan eventuelt vælge at brune kiksene lidt på en pande med smør – ligesom man gør det med rasp til æblekage. Det gjorde jeg dog ikke i denne opskrift, og vi syntes at kiksene smagte perfekte lige som de var. Sprøde og søde.

Jeg har ikke prøvet at lave den originale banoffee – altså en banan tærte. Men det har jeg bestemt fået lyst til efter at have smagt desserten anrettet i glas. Jeg har set flere billeder af selve tærten, og den ser altså bare lækker ud!

Læs også: Bananbrøddessert med banan og daim.

banan of pie
Dessert med banan
Nem dessert
banoffee pie

Banoffee pie i glas

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5-6 digestive kiks
  • 250 ml piskefløde
  • 4 små bananer
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 dåse dulche de leche (karamelliseret mælk) eller hjemmelavet

Sådan gør du

  • Kom kiksene ned i en lille frysepose og bank let på posen så kiksene knækker. Det skal blive til små stykker med et par større imellem.
    Pisk fløden til flødeskum - helst en let og luftig flødeskum.
    Hak chokoladen så den er klar.
    Skræl bananerne og skær dem ud i skiver.
    Åben karamellen (hvis det er købe-udgaven) og stil den klar.
    Find fire glas frem.
    Vælg selv hvordan du vil blande desserten eller gør det på følgende måde:
    Karamel i bunden af glassene - banan i skiver - et lag flødeskum - kiks - karamel - banan i skiver - lidt flødeskum som topping sammen med mørk chokolade.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar