Pandekager
Morgenmad

Bananpandekager uden mel og sukker

Pandekager

Bananpandekager – en nem opskrift på banan pandekager uden mel.

Jeg har lavet sunde bananpandekager uden mel og sukker. Jeg spiste dem til morgenmad, men jeg tænker, at de også sagtens kan bruges som en sundere dessert. Måske med lidt græsk yoghurt til og friske bær eller som et mellemmåltid til drengene om eftermiddagen.
Banan pandekagerne kan også godt bruges i madpakken, da de både kan spises varme og kolde.

Bananpandekager med tre ingredienser:

Opskriften er nem. Meget nem! Blot tre ingredienser – banan, æg og ren vaniljepulver. Når jeg skriver ren vaniljepulver, så er det vanilje uden tilsat sukker. Det er det samme som der er i vaniljestænger, men det er noget nemmere at bruge, når det bare kan tages direkte fra en bøtte. Jeg har to mærker vaniljepulver, som jeg plejer at bruge. Det er enten den fra Urtekram eller den fra Mill & Mortar. De er begge rigtig gode til at søde desserter med, og så dufter de helt vildt skønt. Der kan også blandes lidt kanel i dejen inden pandekagerne steges på panden. Det giver lidt mere smag til pandekagerne og smager godt sammen med smagen af banan.

Bananpandekagerne blev luftige og lækre, og både bananen og vaniljepulveret fungerede fint som erstatning for sukker. Jeg tror, at jeg bliver nødt til at lave et par pandekager mere i eftermiddag til drengene. Jeg kan forestille mig, at de bliver ret glade for at høre, at der er banan pandekager til eftermiddagssnack.

Tilbehør til pandekager uden mel:

  • Sirup (eventuelt en uden sukker)
  • Marmelade
  • Hakkede nødder
  • Mørk chokolade
  • Bær fx blåbær, jordbær eller brombær
  • Kanel
  • Bananskiver

Se flere gode opskrifter på pandekager her. Prøv for eksempel bananpandekager med havregryn de mætter godt og kan også spises både som morgenmad eller et mellemmåltid.

Bananpandekager uden mel og sukker
Bananpandekager uden mel og sukker

Bananpandekager uden mel og sukker

Antal 7 stk.

Ingredienser

  • 1 moden banan
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver (uden tilsat sukker)
  • Smør til at stege i

Sådan gør du

  • Mas bananen med en gaffel og kom den op i en skål. Tilsæt æg og vaniljepulver og rør det hele sammen. 
    Kom smør på en varm pande og hæld dejen på panden med en sovseske. Steg pandekagerne på hver side i 1-2 minutter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Wanda 13. november 2014 at 08:46

    Uhmmm de ser lækre ud, de skal da snart laves her. Tak for rigtig gode opskrifter.

  • Svar Mie 13. november 2014 at 20:37

    Tak for de pæne ord Wanda.
    Det glæder mig, at du har lyst til at følge med :-)

  • Svar Ann Berner 5. juli 2020 at 15:16

    Hvor mange personer er sådan en opskrift beregnet til?

    • Svar Mie 6. juli 2020 at 20:10

      Jeg plejer at få 7 små små pandekager ud af opskriften som nævnt under antal :-)

    Skriv din kommentar