Pandekager
Morgenmad

Bananpandekager uden mel og sukker

Bananpandekager uden mel og sukker

Jeg har lavet sunde bananpandekager uden mel og sukker. Jeg spiste dem til morgenmad, men jeg tænker, at de også sagtens kan bruges som en dessert måske med lidt græsk yoghurt til eller som et mellemmåltid til drengene om eftermiddagen.

Opskriften er nem. Meget nem! Blot tre ingredienser – banan, æg og ren vaniljepulver. Når jeg skriver ren vaniljepulver, mener jeg vanilje uden tilsat sukker. Det er det samme som der er i vaniljestænger, men det er noget nemmere at bruge, når det bare kan tages direkte fra en bøtte. Jeg har to mærker vaniljepulver, som jeg plejer at bruge. Det er enten den fra Urtekram eller den fra Mill & Mortar. De er begge rigtig gode til at søde desserter med, og så dufter de helt vildt skønt.

Bananpandekagerne blev luftige og lækre, og både bananen og vaniljepulveret fungerede fint som erstatning for sukker. Jeg tror, at jeg bliver nødt til at lave et par pandekager mere i eftermiddag til drengene. Jeg kan forestille mig, at de bliver ret glade for at høre, at der er pandekager til eftermiddagssnack.

Bananpandekager uden mel og sukker

Bananpandekager uden mel og sukker

Bananpandekager uden mel og sukker

Antal 7 stk.

Ingredienser

 • 1 moden banan
 • 2 æg
 • 1 tsk. vaniljepulver (uden tilsat sukker)
 • Smør til at stege i

Sådan gør du

 • Mas bananen med en gaffel og kom den op i en skål. Tilsæt æg og vaniljepulver og rør det hele sammen. 
  Kom smør på en varm pande og hæld dejen på panden med en sovseske. Steg pandekagerne på hver side i 1-2 minutter.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Wanda 13. november 2014 at 08:46

  Uhmmm de ser lækre ud, de skal da snart laves her. Tak for rigtig gode opskrifter.

 • Svar Mie 13. november 2014 at 20:37

  Tak for de pæne ord Wanda.
  Det glæder mig, at du har lyst til at følge med :-)

 • Skriv din kommentar