Jeg har lavet bananpandekager med havregryn til morgenmad. De er lavet uden mel og med forholdvis få ingredienser. Jeg synes, at de mætter godt, og det tager ikke mange minutter at røre dejen sammen. Hvis man travlt om morgnen, tror jeg sagtens, at man kan lave pandekagerne dagen i forvejen, og så lige varme dem op, inden de skal spises. Eventuelt kan man også skære bær ud og komme dem i en lille bøtte, så er der nem morgenmad på ingen tid.
Jeg fik bananpandekagerne med creme fraiche til, et par jordbær og kakaonibs. Jeg er gået hen og blevet helt glad for kakaonibs, og bruger dem også ofte til smoothies. Længere nede i opskriften har jeg skrevet lidt flere ideer til tilbehør og pynt.
Hvis man gerne vil bruge bananpandekagerne som en dessert i stedet for morgenmad, kan man søde dem lidt mere med vaniljepulver og komme hakket chokolade på toppen.
Flere morgenmads-pandekager – bananpandekager uden mel og sukker, ostepandekager, squashpandekager, og blåbær pandekager.
En samling af alle mine pandekage-opskrifter kan ses her.
Bananpandekager med havregryn
Ingredienser
- 2 æg
- 0,5 dl havregryn (finvalsede)
- 0,5 lille banan
- 0,5 tsk. vaniljepulver fx. den fra Urtekram
- 1 tsk. kanel
- Smør til stegning
Ideer til tilbehør og pynt:
- Creme fraiche, skyr, yoghurt natuel eller græsk yoghurt.
- Jordbær, blåbær, hindbær, vindruer, bananskiver eller små æbletern.
- Kakaonibs eller mørkt chokolade.
Sådan gør du
- Kom æggene og havregrynene i en skål. Mos bananen og kom også den ned i skålen.Tilsæt vaniljepulver og kanel og rør dejen sammen med en ske.Varm en pandekagepande op med smør og kom dejen på panden. Jeg har brugt en sovseske til at øse dejen op med og lavet 2-3 pandekager af gangen.Anret bananpandekagerne på en tallerken og tilsæt pynt og tilbehør.
Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.
4 Kommentarer
De skal prøves TAK :)
Selv tak Wanda og god weekend til jer.
kan de fryses?
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det ved jeg ikke.
Meld meget gerne tilbage hvis du afprøver det :-)