Bananpandekager med havregryn

Bananpandekager med havregryn

Jeg har lavet bananpandekager med havregryn til morgenmad. De er lavet uden mel og med forholdvis få ingredienser. Jeg synes, at de mætter godt, og det tager ikke mange minutter at røre dejen sammen. Hvis man travlt om morgnen, tror jeg sagtens, at man kan lave pandekagerne dagen i forvejen, og så lige varme dem op, inden de skal spises. Eventuelt kan man også skære bær ud og komme dem i en lille bøtte, så er der nem morgenmad på ingen tid.

Jeg fik bananpandekagerne med creme fraiche til, et par jordbær og kakaonibs. Jeg er gået hen og blevet helt glad for kakaonibs, og bruger dem også ofte til smoothies. Længere nede i opskriften har jeg skrevet lidt flere ideer til tilbehør og pynt.
Hvis man gerne vil bruge bananpandekagerne som en dessert i stedet for morgenmad, kan man søde dem lidt mere med vaniljepulver og komme hakket chokolade på toppen.

Flere morgenmads-pandekager – bananpandekager uden mel og sukker, ostepandekager, squashpandekager, og blåbær pandekager.
En samling af alle mine pandekage-opskrifter kan ses her.

Bananpandekager med havregryn

Opskrift på bananpandekager med havregryn

2 æg
0,5 dl havregryn (finvalsede)
0,5 lille banan
0,5 tsk vaniljepulver
1 tsk kanel
Smør til stegning

Ideer til tilbehør og pynt:
Creme fraiche, skyr, yoghurt natuel eller græsk yoghurt.
Jordbær, blåbær, hindbær, vindruer, bananskiver eller små æbletern.
Kakaonibs eller mørkt chokolade.

Fremgangsmåde

Kom æggene og havregrynene i en skål. Mos bananen og kom også den ned i skålen.
Tilsæt vaniljepulver og kanel og rør dejen sammen med en ske.

Varm en pandekagepande op med smør og kom dejen på panden. Jeg har brugt en sovseske til at øse dejen op med og lavet 2-3 pandekager af gangen.

Anret bananpandekagerne på en tallerken og tilsæt pynt og tilbehør.

Mængde

6 små pandekager

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Kommentarer

Bananpandekager med havregryn — 4 kommentarer

    • Jeg har ikke prøvet at fryse dem, så det ved jeg ikke.
      Meld meget gerne tilbage hvis du afprøver det :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.