Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade – søde og lækre bananmuffins med stykker af mørk chokolade. De er nemme og bage og perfekte til en rest overmodne bananer. Faktisk bliver bananmuffinsene allerbedst hvis bananerne er overmodne og lidt bløde i det. Så har bananerne en ekstra sød smag, og det er super godt til hjemmebagte muffins.

Der bliver 12 muffins i almindelig størrelse ud af opskriften. De hæver en del, så dejen skal ikke hældes helt op til kanten af formene. Jeg har brugt både papirsforme og en aluminiums muffinform, så synes jeg, at kagerne får den pæneste form.

Kagerne er selvfølgelig bedst, når de er helt nybagte. Men de kan godt bages aftnen inden, hvis de fx. skal bruges til fødselsdag eller som kollega-kager.
Når muffinsene er kølet af efter bagning, opbevares de i en beholder med låg eller i et par fryseposer med clips på.

Se også disse lækre muffins:
Red velvet cupcakes
Squashmuffins med ostecreme

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med chokolade

Antal 12 stk.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 180 g hvedemel
  • 1 moden banan (den må gerne være blød)
  • 100 g mørk chokolade
  • 125 g smør

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og sukker luftigt. 
    Kom sukker, vaniljesukker, bagepulver og hvedemel ned i skålen og rør det sammen. 
    Mos bananen med en gaffel og hak chokoladen i mindre stykker. 
    Smelt smørret og lad det afkøle inden det tilsættes. Tilsæt smørret, bananen og chokolade og rør det hele godt sammen
    Kom dejen over i 10 muffinsforme. Hæld ikke dej helt op til kanten, da kagerne hæver en del. Jeg har brugt papirsforme og en aluminiums muffinform til at bage kagerne i.
    Bagetid: cirka 20 minutter ved 180 grader.
    Bagetiden afhænger af ovnen. Tjek med en kødnål eller skarp kniv om kagerne er færdige, inden de tages ud af ovnen. 

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.