Banankage med chokolade
Kage og dessert

Banankage med chokolade

Banankage med chokolade

Jeg har altid været vild med banankage, men det er første gang, at jeg bagte en banankage med chokolade. Vi havde lidt for mange overmodne og bløde bananer, som vi ikke kunne nå at få spist. Så et par af dem blev brugt i denne banankage. Konsistensen blev blød og lækker næsten cremet på grund af bananerne og så med smeltet chokolade. What’s not to like? :-)

Drengene fik et stykke kage hver, da de var blevet hentet fra børnehaven og skole. William var næsten ikke til at stoppe igen. Efter det første stykke bad han om et mere og efterfølgende et til. Der måtte jeg altså sige nej. Selv om han har en god appetit, skulle der også var plads til aftensmaden senere.

Inden så længe venter weekenden, og det tegner til, at vi får masser af solskin og varme. Jeg tror, vi må have gang i det store badebassin i haven, når drengene er hentet.
Rigtig god weekend.

Banankage med chokolade

Opskrift på banankage med chokolade

1 æg
85 g sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
0,5 tsk salt
25 ml olie
50 ml mælk
3-4 tsk kakao
85 g mørk chokolade
3 modne bananer (gerne overmodne bananer)
100 g hvedemel

Fremgangsmåde

Pisk ægget og sukkeret sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt.
Tilsæt bagepulver, vaniljesukker, salt og olie og rør dejen sammen. Hæld mælken i dejen og kom kakao i. Smelt chokoladen i et vandbad eller i mikroovnen og hæld det i skålen.

Mos bananerne på et skærebræt med en gaffel og kom dem i dejen sammen med melet. Rør dejen godt sammen så bananerne bliver blandet. Hæld dejen i en smurt form eller en silikoneform. Jeg har brugt en silikoneform på 22 x 23 cm. Hvis du benytter en silikoneform, er det ikke nødvendigt at smøre den med fedtstof.

Bag kagen i midten af ovnen i en forvarmet ovn. Bagetid: 25-28 minutter ved 175°.
Lad kagen køle af i 5-10 minutter inden den skæres ud.

Mængde

8-10 stykker banankage med chokolade

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Anette 26. august 2016 at 18:36

    oh det lyder godt… er også vild med banankage… og chokolade.
    dejligt du ikke bruger mange æg, så kan jeg også bruge den opskrift.

    • Svar Mie 26. august 2016 at 21:26

      Dejligt at du kan bruge opskriften :-)
      Rigtig god weekend.

    Skriv din kommentar