Bananer med Yaconsirup
Kage og dessert

Bananer med Yaconsirup

Bananer med Yaconsirup

Det mest simple er nogen gange det allerbedste. Sådan er det med denne her dessert, som kun består af tre ingredienser. Stykker af banan, raw Yaconsirup og græsk yoghurt.

Yaconsirup er lavet af yaconroden, som vokser i Andesbjergene i Sydamerika. Smagen minder om mørk sirup men med en lidt syrlig æblesmag. Yaconsiruppen har et lavet Glykæmisk index, så den ikke giver store blodsukkerudsving, som normal sirup og sukker giver. Derudover har den et lavere indhold af kulhydrater end almindelig sirup, så den er meget velegnet i low carb køkkenet.

Udover de mange fordele så smager den også virkelig lækkert. Jeg kan rigtig godt lide sirup, men denne her er dog den bedste, jeg til dags har smagt. Det går muligvis hen og bliver min nye lille og nemme favorit dessert. Så nu må jeg bare sørge for, at vi har bananer i huset i de kommende dage ;-) Jeg tænker dog, at den også ville egne sig godt til bananpandekager uden mel og sukker eller i smoothies.

Bananer med Yaconsirup

Opskrift på bananer med Yaconsirup

1 lille banan
1 spsk Yacon sirup
3-4 spsk græsk yoghurt

Fremgangsmåde

Varm en pande op og hæld siruppen ud på panden. Skræl bananen og skær den ud i små stykker som vendes forsigtigt i siruppen på panden. Når bananstykkerne har stegt
1-2 minutter på hver siden, er de færdige. Hæld resten af siruppen over og nyd desserten sammen med kold græsk yoghurt.

Mængde

1 person

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar