Bananbrød

Bananbrød

Så kom vinteren! Det har været rigtig koldt hele denne uge, og i nat kom sneen. Hele haven er dækket af sne og selvom himlen er grå og trist, så virker det alligevel lysere på grund af alt sneen. Jeg synes, det er hyggeligt med sne og har savnet snevejr i december. Det hører ligesom julen til. Maltes sagde flere gange juleaften, “det er først jul, når der komme sne”.

I morges var jeg ude at skovle sne væk fra fortorvet og ligge brød til fuglene. Da jeg kom ind i varmen igen, skyndte jeg mig at tænde en masse stearinlys, inden jeg gik i køkkenet for at bage. Jeg har bagt et lækkert bananbrød. Det er blødt og svampet med god smag af bananer. Man kan lige ane smagen af salt, og efterfølgende kommer smagen af de søde bananer. Mums det er lækkert! Bananbrødet kan spises som det er, eller man kan spise det med smør på. Begge dele kan anbefales jeg har nemlig prøvesmagt ;-)

Nu er der ikke længe til weekend, og i dag skal William have en ven fra skolen med hjem og lege. Han har glædet sig hele ugen og allerede fundet på en masse lege de skal nå – og måske bliver der også plads til et stykke bananbrød. Jeg ved i alt fald at Malte gerne vil smage, han er lige så glad for hjemmebag og kage, som jeg er.

Bananbrød

Bananbrød

Opskrift på bananbrød

2 æg
100 g sukker
1 tsk bagepulver
2/3 tsk groft salt
50 ml vaniljesirup
250 g hvedemel
100 g smør
2 modne bananer (230 g)

Fremgangsmåde

Pisk æggene og sukkeret sammen med et piskeris. Tilsæt bagepulver, salt og vaniljesirup og rør det hele sammen. Smelt smørret og hæld det ned i skålen sammen med melet. Rør dejen sammen og mos bananerne med en gaffel inden de tilsættes. Når dejen er rørt godt sammen hældes den i en bageform. Jeg har brugt en 24 cm. silikoneform uden smørelse. Hvis du bruger en almindelig form så husk at smøre den godt inden dejen hældes ned i formen.
Bag bananbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
Bagetid: 35-40 minutter ved 175° (varmluft).

Lad bananbrødet køle af i 15-20 minutter inden det skæres i skiver. Spis det som det er eller med smør på.

Mængde

1 bananbrød

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Kommentarer

Bananbrød — 3 kommentarer

 1. Hej – er det muligt at bruge noget andet end vaniljesirup, hvis man ikke ligger inde med det? Evt vaniljesukker i stedet?
  Brødet ser virkelig lækkert ud, så det skal prøves!
  Mvh Violetta

  • Hej Violetta

   Du kan eventuelt prøve at erstatte vaniljesiruppen med mørk eller lys sirup eller med honning. Om det smager lige så godt, kan jeg ikke svare på, da jeg kun har prøvet at bage det efter denne opskrift :-)
   Jeg håber, at dit brød bliver godt.

   Rigtig god weekend.
   Vh. Mie

 2. Pingback: Kanelbrød - Madling.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *