Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade – et rigtig lækkert brød med smeltet chokolade. Bananbrødet er en mellemting mellem et brød og en kage. Det kan enten spises bare som det er eller med smør på.

Jeg har bagt bananbrød rigtig mange gange. Hele familien kan rigtig godt lide det, og det forsvinder derfor altid meget hurtig, efter jeg har bagt det. Det er nemt at bage bananbrød, og børn kan sagtens være med til at bage det. Bananerne som bruges til brødet skal være modne, og de må meget gerne være overmodne og bløde. Det gør bare brødet endnu mere lækkert og sødt. Så hvis du skulle have et par overmodne bananer, så du ikke lige ved, hvad du skal gøre med, så er det oplagt at bage et bananbrød.

Jeg har brugt mørke chokoladeknapper i opskriften. Lyse chokoladeknapper kan også bruges eller en plade som hakkes ud i små stykker.

Se også:
Mini bananbrød uden sukker
Banankage
Bananpandekager med havregryn

Bananbrød med chokolade

Bananbrød med chokolade

Antal 1 bananbrød

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 50 ml lys sirup
  • 250 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 2 modne bananer (230 g)
  • 150 g mørke chokoladeknapper

Fremgangsmåde

  • Pisk æggene og sukkeret sammen med et piskeris.
    Tilsæt bagepulver, salt og sirup og rør det hele sammen. Smelt smørret og hæld det ned i skålen sammen med melet. Rør dejen sammen og mos bananerne med en gaffel inden de tilsættes. Når dejen er rørt godt sammen tilsættes chokoladeknapperne, og så hældes dejen i en bageform.
    Jeg har brugt en 24 cm. silikoneform uden smørelse. Hvis du bruger en almindelig form så husk at smøre den godt, inden dejen hældes ned i formen.
    Bag bananbrødet i en forvarmet ovn i midten af ovnen.
    Bagetid: 35-40 minutter ved 175 grader varmluft.
    Lad bananbrødet køle af i 15-20 minutter inden det skæres i skiver. Spis det som det er eller med smør på.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på Facebook – Bloglovin’ – Instagram


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.