Banan cupcakes
Kage og dessert

Banan cupcakes

Banan cupcakes

Banan cupcakes – lækre banan muffins med chokolade.

Til Williams fødselsdagsfest i weekenden fik vi banan cupcakes med mørk chokolade og hvide stjerner på. Kagerne er inspireret af min opskrift på banankage, som jeg bagte sidste vinter sammen med William. I kagerne her er der dog ikke mandler og chokolade i, da jeg synes, det skulle være ren banankage muffins.

Jeg har med vilje lavet kagerne ret høje, så de kunne få godt med chokolade på.
Der skal beregnes noget mere dej pr. cupcake end normalt. Opskriften længere nede giver 16 cupcakes, og jeg vil mene, at det er nok med en kage pr. person. Kagerne er store, og de mætter også ret meget på grund af bananerne.
Jeg lavede kagerne dagen i forvejen og satte dem i et køligt rum med en pose over.

I de kommende dage vil der kommer meget mere fra Williams fødselsdag og naturligvis også en masse billeder af maden og fejringen.

Banan cupcakes

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 6 æg
  • 3 dl sukker
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver (med top)
  • 300 g hvedemel
  • 4 modne bananer
  • 300 g smør

Pynt

  • 400 g mørk chokolade
  • Chokolade-stjerner

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og hvedemel.
    Mos bananerne med en gaffel og kom dem i skålen.
    Smelt smørret og rør det rundt med en ske sammen med de øvrige ingredienser. Hæld dejen ned i papirsforme og bag dem på en plade i ovnen.
    Jeg har bagt kagerne i papirsforme, som jeg satte ned i en aluminiums muffinsform. Dejen er fyld helt op til kanten, så kagerne blev høje og kunne dyppes i chokolade.
    Bag kagerne i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 175° varmluft.
    Når kagerne er helt afkølet, dyppes de i smeltet chokolade og pyntes med en chokoladestjerne.
Banan cupcakes

Muffins med banan.

Efter kagerne er afkølet skal de dyppes i mørk chokolade. Jeg gav dem et godt lag, da det smager så godt med banan og chokolade sammen.

De lækre cupcakes med banan kan også pyntes med glasur, frosting med chokolade eller en lys oste frosting. De kan drysses med flormelis, frugt eller karamel.

Opbevaring af muffins.

Der bliver 16 store muffins ud af opskriften. Opbevar dem i en lille bradepande med låg eller sæt dem i et fad med en poser over, hvis de først skal spises den efterfølgende dag.
Det er godt, hvis de står lidt køligt. Det kan for eksempel være i et bryggers, køligt soveværelse eller lignende.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar