Banan cupcakes
Kage og dessert

Banan cupcakes

Banan cupcakes

Til Williams fødselsdagsfest i weekenden fik vi banan cupcakes med mørk chokolade og stjerner på. Kagerne er inspireret af min opskrift på banankage, som jeg bagte sidste vinter sammen med William. I kagerne her er der dog ikke mandler og chokolade i, da jeg synes, det skulle være ren banan cupcakes.

Jeg har med vilje lavet kagerne ret høje, så de kunne få godt med chokolade på.
Der skal beregnes noget mere dej pr. cupcake end normalt. Opskriften længere nede giver 16 cupcakes, og jeg vil mene, at det er nok med en kage pr. person. Kagerne er store, og de mætter også ret meget på grund af bananerne.
Jeg lavede kagerne dagen i forvejen og satte dem i et køligt rum med en pose over.

I de kommende dage vil der kommer meget mere fra Williams fødselsdag og naturligvis også en masse billeder :-)

Banan cupcakes

Opskrift på banan cupcakes

6 æg
3 dl sukker
4 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver (med top)
300 g mel
4 modne bananer
300 g smør

Pynt:
400 g mørk chokolade
Chokolade-stjerner

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver og mel.
Mos bananerne med en gaffel og kom dem i skålen. Smelt smørret og rør det rundt med en ske sammen med de øvrige ingredienser. Hæld dejen ned i papirsforme og bage dem på en plade i ovnen.

Jeg har bagt kagerne i papirsforme, som jeg satte ned i en aluminiums muffinsform. Dejen er fyld helt op til kanten, så kagerne blev høje og kunne dyppes i chokolade.

Bag kagerne i midten af ovnen i 20-25 minutter ved 175° (varmluft).

Når kagerne er helt afkølet, dyppes de i smeltet chokolade og pyntes med en chokoladestjerne.

Mængde

16 banan cupcakes

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar