Bagte søde kartofler
Aftensmad

Bagte søde kartofler

Bagte søde kartofler

Bagte søde kartofler med hvidløgssmør, grøntsager og ost.

Søde kartofler kan anvendes på mange måder. Jeg plejer dog mest at bruge dem til at lave sweet potato fries, det er både børnene og vi ret begejstret for. Her fik vi sweet potato fries sammen med grillspyd med kylling. Denne gang fik jeg lyst til at anvende dem på en lidt anden måde, og det kom der disse bagte søde kartofler ud af.

De søde kartofler er bagt i ovnen ligesom almindelige bagekartofler. Herefter kom jeg ost hen over, grøntsager og persille. Ved siden af fik vi kylling og hvidløgssmør til kartoflen. Den lidt skarpe smag fra hvidløget passede godt sammen med kartoflerne som smager sødt.

Hvor lang tid skal søde kartofler have i ovnen?
Søde kartofler kan godt blive for møre, og så blev de altså mere til mos end en kartoffel. Derfor er det en god idé at stikke i dem under bagningen for at sikre sig, at de ikke får for længe. Et sted mellem 45-60 minutter plejer jeg at give søde kartofler i ovnen. Bagetiden afhænger af størrelsen på kartoflerne.

Spis de bagte søde kartofler med en masse grøntsager til, kødsovs, pulled pork, fisk eller kylling til.

Du kan se opskriften på min hjemmelavet hvidløgssmør med persille her. Den kan selvfølgelig også lavet uden persille eller laves med andre friske krydderurter.

Bagte søde kartofler

Bagte søde kartofler

Antal 1 pr. person

Ingredienser

 • Søde kartofler
 • Revet mozzarella
 • Agurk
 • Røde og gule cherrytomater
 • Persille

Tilbehør:

 • Hvidløgssmør

Sådan gør du

 • Skyl kartoflerne og pak dem ind i stanniol inden de bages i en forvarmet ovn.
  Bagetid: 45-60 minutter ved 200°. Bagetiden afhænger af hvor store kartoflerne er.
  Tag kartoflerne ud af ovnen og drys mozzarella hen over dem inden de bages 3-5 minutter i ovnen igen. Pynt med agurk, tomater og persille.
  Hvidløgssmørret er lavet på samme måde som denne timiansmør. Jeg har bare undladt at komme timian i og brugt lidt mere hvidløg.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Lærke 3. juni 2017 at 14:13

  Skal man skære en lille flænge i kartoflen inden man putter dem i ovnen med sølvpapir. Syntes jeg kan se på billedet at der er skåret i dem.

  • Svar Mie 4. juni 2017 at 09:53

   Hej Lærke
   Det behøver man ikke. Jeg skar først i dem efterfølgende, da jeg pyntede med grøntsager. Men hvis du gerne vil have, at osten smelter ned i kartoflen, kan du skære i dem inden bagning :-)

   Vh. Mie

  Skriv din kommentar