Bagte søde kartofler med paprika
Aftensmad

Bagte søde kartofler med paprika

Bagte søde kartofler med paprika

Opskrift på bagt sød kartoffel i tern krydret med havsalt og paprika.

Her hjemme kan vi rigtig godt lide søde kartofler, og vi spiser dem ganske tit. William og Maltes favorit er søde kartofler som sweet potato fries. Jeg har også lavet dem som sweet patato fries med parmesan og persille på, og det er nu også ret godt.

Søde kartofler kan anvendes ligesom almindelige kartofler, og de er også gode til kartoffelmos. Det lavede jeg mest, da drengene var helt små ved at blande almindelige kartofler og søde kartofler til mos. Søde kartofler giver mosen en flot orange farve, og gør den også mere sød i smagen.
I opskriften her har jeg skåret de søde kartofler ud i små tern og drysset dem med paprika, inden de er bagt i ovnen. Det giver lidt ekstra spize til kartoflerne med paprika og smager godt sammen med andre grøntsager. Fx. kan man lave en salat med bagte søde kartofler eller som her, hvor jeg har brugt dem til et måltid uden kød.

Opskriften på bagte søde kartofler med paprika er beregnet til 2-4 personer afhængig af hvordan de anvendes. Hvis det er til en salat, vil jeg mene, at der er nok til fire personer. Bruges de som tilbehør som almindelige kartofler, skal der nok laves et par stykker mere.

Hvordan bruger I søde kartofler? Tip mig gerne med flere ideer :-)

Bagte søde kartofler i tern

Bagte søde kartofler med paprika

Antal 2 personer

Ingredienser

  • 500 g  søde kartofler
  • Olie
  • Havsalt
  • Paprika

Sådan gør du

  • Skræl de søde kartofler og skyl dem. Skær kartoflerne ud i tern og læg dem på en plade med bagepapir. Hæld lidt olie hen over kartoflerne og bland dem godt rundt. Drys med paprika og havsalt og bland kartoflerne rundt igen.
    Bag kartoflerne i midten af ovnen – i en forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-22 minutter 200 grader varmluft. Vend kartoflerne undervejs så de brunes på alle siderne.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar