Bagte æg
Morgenmad

Bagte æg

Bagte æg

Bagte æg med bacon til morgenmad.

Nemme bagte æg i ovnen som smager og mætter godt.

Jeg kan rigtig godt lide æg til morgenmad og at anvende æg på mange forskellige måder.
Almindelige kogte, æg på panden ovenpå brød eller rugbrød eller i ovnen med grøntsager. Æg mætter rigtig godt og er rig på proteiner. Æg er ofte lette at anvende, da de passer godt sammen med de fleste grøntsager, pastaretter og kød. Min yndlings kombination er æg med bacon og æg med avocado.

Når det kommer til æg, er jeg lidt fanatisk – nogen ville måske sige meget. Vi spiser økologiske æg, og går højt op i køkkenhygiejne. Jeg har tidligt lært min ældste dreng, at han altid skal vaske hænder, når han har hjulpet til i køkkenet og særlig rørt ved æg. Jeg vil heller ikke lade ham smage på fars og dej med æg i. Når jeg laver chokolademousse, koldskål eller andre desserter hvor æggene ikke koges, bruger jeg næsten altid pasteuriserede æg. Jeg har det bedst med, at være på den sikre side og tage disse forholdsregler, når det kommer til æg.

Bagte æg

Antal 1 person

Ingredienser

  • 0,5 pakke bacon i tern
  • 0,5 rødløg
  • 0,5 rød peberfrugt
  • Smør til stegning
  • 1 æg
  • Persille

Sådan gør du

  • Skær rødløg og peberfrugt i fine små tern og brun dem på en pande med smør.
    Tilsæt bacon på panden og brun den med.
    Kom grøntsagerne og bacon ned i et lille ovnfast fad.
    Slå ægget ud over og stik hul på blommen med en kødpind eller en skarp kniv, så blommen fordeler sig ud over grøntsagerne og bacon.
    Stil det ovnfaste fad i ovnen.
    Bagetid: 15-17 min. ved 200°.
    Lad retten køle lidt af og pynt med persille på toppen.
Æg i ovn

Bagt æg i ovnen.

I denne opskrift som jeg kalder bagte æg, har jeg brugt rødløg, rød peberfrugt og røget bacon i små tern. Synes du, at kød fra morgenstunden er lige tidligt nok, kan baconen undlades, og så kan der tilsættes flere grøntsager. Du kan også komme kalkunbacon i stedet for almindelig bacon eller bruge frisk spinat.

Pynt gerne med frisk persille eller purløg efter bagning. Prøv også min opskrift på den bedste røræg. En nem og luftig røræg som er super god.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar