Bagte æbler med kanel
Kage og dessert

Bagte æbler med kanel

Bagte æbler med kanel

Bagte æbler – en enkel og nem opskrift på æbler i ovn.

Nu hvor det er æblesæson, vil jeg dele denne lille opskrift med jer på bagte æbler med kanel. Faktisk har opskriften ligget længe her på bloggen, men der er kommet et par nye billeder på, så derfor vil jeg fremhæve indlægget.

Bagt æble med kanel er en sød dessert og dejlig dessert som nemt kan laves til en eller flere personer. Stykkerne af æble er strøget med kanel, bagt i ovnen og serveret med kold græsk yoghurt til. Mere simpelt kan det næsten ikke være, og alligevel smager det herligt. Alle typer mad-æbler kan anvendes, og selv om det er æble sæson lige nu, kan ovnbagte æbler med kanel spises hele året.

Bagte æbler med kanel

Antal 1 person

Ingredienser

  • 1 æble
  • 1 tsk. kanel (eventuelt også sukker)
  • 100-150 g græsk yoghurt
  • 0,5 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker

Sådan gør du

  • Æblet skæres i tynde både og lægges i et fad. Kom kanel hen over og bag æblerne i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. De er færdige når de er blevet let bløde. 
    De lune æbler spises sammen med græsk yoghurt, som er rørt sammen med lidt vaniljepulver.
Bagte æbler med kanel

Bagte æbler med kanel.

Æblerne er skåret i tynde både, lagt i et lille fad og strøget med kanel. Hvis du synes, det er lidt for kraftigt i smagen med ren kanel, kan du blande lidt sukker i, så det bliver til kanelsukker. Æblerne kan også laves som bagte æbler med marcipan. Der bages de i ovnen med revet marcipan over eller de kan fyldes med med en blanding af marcipan, smør, sukker og kanel.

Tilbehør til varme æbler.

Jeg har brugt græsk yoghurt, som jeg har rørt med vaniljepulver. Det både dufter og smager skønt og indeholder ikke sukker. Hvis du ikke er så meget for græsk yoghurt, kan skyr eller cremefraiche også anvendes. Skal det være ekstra lækkert, kan æblerne spises med vaniljeis til.

Prøv også: 
Medister med æble og timian en skøn og anderledes måde at lave medisterpølse på.
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs en rigtig dejlig efterårsret som kan serveres med ris.
Gammeldags æblekage med kandiserede mandler luksus udgaven af æblegrød. Vores yndlings efterårs dessert.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Anne Sofie 16. september 2014 at 18:35

    mm det lyder godt nok lækkert, en rigtig efterårs dessert. :)

  • Svar Mie 16. september 2014 at 18:40

    Hej Anne Sofie

    Tak, ja en nem, hurtig og sund efterårs-dessert :-)
    Hilsner fra Mie.

  • Svar Wanda 23. september 2014 at 07:26

    Uhmmm hvor den smagte – tak for den gode opskrift. Havde et barnebarn på besøg og hun ville også bruge den, da den er nem og ligetil. Hun vil bruge den til selvforkælelse under sine studier på kollegiet.
    Hej fra Wanda

  • Svar Mie 23. september 2014 at 10:18

    Hej Wanda

    Hvor lyder det bare godt. Det glæder mig altid at høre, når mine opskrifter bliver brugt.

    Jeg synes også selv, at det er en god og velsmagende lille dessert.

    Hilsner til dig og dit barnebarn.

  • Skriv din kommentar