bagt pasta med oksekød (2)
Aftensmad

Bagt pasta med oksekød

bagt pasta med oksekød (2)

Bagt pasta med oksekød, purerede tomater, krydderier, mornaysauce og lidt revet mozzarellaost. En nem ret til hverdagene som giver en stor portion. Vi havde nok mad til to dage med salat ved siden af.

Pastaret i fad.

Som I nok ved, er jeg glad for nemme hverdagsretter. Retter som ikke er kompliceret og som nemt kan stå i ovnen og passe sig selv i et stykke tid som for eksempel pastaret i ovn. Så kan jeg dække bord og tilberede grøntsager imens. Vi får stadig ofte grøntsager eller salat ved siden af. Det er så meget nemmere end at komme dem i retten, da Malte så kan udvælge de grøntsager, som han helst vil have.

Pastaretten kan godt opvarmes dagen efter. Enten i mikroovnen i mindre portioner eller i ovnen med et stykke stanniol over fadet.

Bagt pasta med oksekød

Ingredienser

  • 400 g pasta eller spaghetti
  • Smør eller olie til at stege i
  • 1 fed hvidløg
  • 800 g hakket oksekød
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • 1,5 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 500 g tomatpassata (purerede italienske tomater)
  • 1 terning oksebouillon
  • 500 ml mornaysauce (færdigkøbt)
  • 100 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
    Kog pastaen i rigeligt vand efter anvisningen på posen.
    Lad pastaen dryppe af i en sigte efter kogning og kom den i et ovnfast fad.
    Kom smør eller olie ud på en sauterpande eller i en gryde og varm det op.
    Kom presset hvidløg ud på panden og vend det rundt. Tilsæt kødet og lad det brune.
    Kom derefter krydderierne i og tomatpassaten. Vend det godt rundt og kom bouillonen i. Lad retten simre et par minutter.
    Hæld kødsovsen ud over pastaen og vend det sammen.
    Hæld mornaysauce ud over og drys med osten.
    Kom fadet i midten af ovnen og bag retten i cirka 20 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen og portionen der laves.
pasta i fad (2)
pastafad (2)

Pasta i ovn – en nem opskrift på bagt pasta med oksekød.

Til opskriften på min pastafad i ovn har jeg brugt spaghetti. Almindelige lange spaghettier, men der kan også bruges pastaskruer, pasta penne, pasta muslinger eller hvilke former du ønsker at bruge. Som nævnt tidligere i teksten er der ikke tilsat grøntsager i retten – men ved siden af. Hvis du gerne vil bruge grøntsager i pastaretten kan jeg anbefale løg, gulerødder, kål revet fint, squash eller peberfrugt.

Du kan også vælge at lave din mornaysauce selv. Det har jeg ikke gjort her i opskriften, da det bare skulle være nemt og gerne måtte gå lidt hurtigt. En hjemmelavet mornaysauce kan du lave af mælk, ost, smør, mel og lidt salt som smages til med revet muskatnød.

Prøv også: Millionbøf med pasta | Pasta med chorizo og tomater.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar