Bagels
Brød og boller

Bagels

Bagels

Den bedste bagels opskrift på lækre hjemmebagte bagels.

Jeg har lavet bagels. Hjemmebagte bagels med sesamfrø og havsalt, nogle med græskarkerner og nogle uden topping. De blev simpelthen så gode, og selv om det er noget tidskrævende at lave dem selv, så gør jeg det gerne igen, da de smagte super lækkert.

Der er sikkert mange måder at lave hjemmebagte bagels på. Med min opskrift skal dejen først røres sammen og derefter hæve. Efterfølgende skal dejen formes til boller som skal efterhæve, og bag efter skal de formes, og der skal laves hul i. Jeg har tidligere prøvet at bruge den metode, hvor man former dejen til små korte pølser som lukkes sammen. Men jeg synes det er væsentligt nemmere at forme dem, når de først laves til boller. Det er også nemmere at få dem mere ensartet, når det gøres på sidstnævnte måde. Efter alle bollerne er formet, der er lavet hul i og de er blevet strukket, skal de koges i vand, inden de bages i ovnen. Så som du nok kan høre, er bagels ikke noget man bare lige laver på et øjeblik.
Selv om det nok lyder omstændigt, så tør jeg godt at love, at det er det hele værd!

Bagels kan spises til morgenmad eller frokost, men de er også gode i madpakken. Hvis de ikke er nybagte, kan de lunes lidt i ovnen eller ristes et par minutter på brødristeren.

Mit yndlings bagels fyld er enten den helt enkle udgave med smøreost og agurkskiver eller med fyld af røræg, kalkunbacon og avocado. Jeg linker lige til opskriften her under.
Hvad er dit yndlings fyld? Tip mig gerne så vi kan prøve nye varianter, næste gang der skal bages.

Prøv denne opskrift:
Bagels med røræg, kalkunbacon og avocado

Hjemmebagte bagels
Bagel fyld
Bagels opskrift
Opskrift bagels
Bagel

Bagels

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 25 g sirup
  • 1 tsk. sukker
  • 850 g hvedemel + ekstra
  • 1,5 tsk. havsalt

Pynt

  • Græskarkerner
  • Sesam
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
    Tilsæt sirup og sukker og derefter melet lidt af gangen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. Når alt melet er tilsat kommes saltet i og der røres igen. Dejen skal røres sammen til den er helt blød og ensartet og slipper dejkrogen.
    Kom husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i 60 minutter.
    Kom mel ud på køkkenbordet og vej 13 stykker dej af - hver stykke skal veje cirka 104 gram. Form dej-stykkerne til boller og læg dem med afstand imellem på bordet med mel under. Kom husholdningsfilm over bollerne og lad dem efterhæve i 45 minutter på bordet.
    Tag en bolle af gangen og lav et hul i midten af den med tommelfingrene. Drej dejen rundt og form den til en bagel. Hullet i hver bagel skal være cirka 4.5-5 cm. Sådan fortsætter du til alle 13 bagels er formet.
    Tag en stor gryde og kom vand i den. Den skal fyldes cirka ⅔ op med vand. Sæt vandet til at koge og kom en bagel ned i det kogende vand med en hulske eller en anden ske som kan tåle høje temperaturer. Jeg kom tre bagels i vandet af gangen. De skal koge 30 sekunder på hver side. Det vil sige 30 sekunder på den ene side - vend dem - og 30 sekunder på den anden side.
    Læg dem over på to plader med bagepapir.
    Jeg har lavet plain bagels (uden pynt på), bagels med græskarkerner og bagels med sesamfrø og havsalt. Dem med sesam er drysset både med sesamfrø og derefter lidt havsalt.
    Ovnen skal være forvarmet til 220 grader (ikke varmluft). Kom en plade ind af gangen i ovnen. Bagetid cirka 20 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.
    Bagels'ene skal være gylde og flotte i farven.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar