Baconsandwich
Frokost

Baconsandwich

Baconsandwich

En nem og lækker baconsandwich som kan spises både til frokost og nem hverdags aftensmad eller medbringes i madpakken. Sandwichen smager godt, når den er lun, men den kan sagtens spises kold også. Hvis den for eksempel skal medbringes i madpakken i skole og på job eller på en hyggelig picnictur med familien.

Hjemmelavet baconsandwich.

Til min opskrift på bacon sandwich har jeg brugt fire café sandwichbrød, lidt olivenolie, salt og peber, godt med sprød bacon, stykker af salat, tomater og så er brødene smurt med flødeost naturel. Simpelt og enkelt men noget så lækkert. Hvis du mere er til pikantost eller hvidløgsost, kan det også bruges til at smøre brødene med.

Prøv også: Luksus toast med hvidløgssmør | Rugbrødspizza.

Under opskriften kommer jeg med flere tips til fyld i hjemmelavet sandwich.

Baconsandwich

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 4 sandwich brød
  • Olivenolie
  • 20 stykker bacon
  • Hovedsalat
  • 3 tomater
  • Salt og peber
  • 150-200 g flødeost naturel

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
    Læg bagepapir på en plade - eventuelt med et par stykker stanniol under så pladen ikke bliver for fedtet.
    Læg baconen ud på panden og kom den i ovnen.
    Skær brødene over på langs og læg dem med indersiden op. Hæld lidt olie ud på alle stykkerne og drys med salt og peber.
    Skyl salaten og knæk den over i mindre stykker.
    Skyl også tomaterne og skær dem ud i tynde skiver.
    Vent bacon stykkerne hvis det er nødvendigt. Tag baconen ud af ovnen når den er sprød og god.
    Læg alle stykkerne på køkkenrulle eller på en tallerken.
    Kom brødet i ovnen i 6-10 minutter til de får lidt farve.
    Lad brødet køle lidt af og smør alle stykkerne med flødeost.
    Kom baconen på de 4 under-stykker, tomat og salat. Drys med lidt mere salt og peber og kom så toppen af brøndene på.
    Så er sandwichen klar til at blive spist.
Sandwich med bacon
Sandwich

Fyld i bacon sandwich.

Som nævnt kan der også bruges pikantost, hvidløgsost eller krydderost i sandwichen. Det bestemmer du selvfølgelig helt selv, men vi kan godt lide den med en helt almindelige og neutral smøreost.

Som fyld kan der også kommes skiver af agurk i, revet gulerødder, revet kål, rucola, brøndkarse, friske krydderurter eller tynde ringe af rødløg. Jeg tror, at vi vil prøve at lave en sandwich med parmaskinke eller chorizo snart. Det smager så godt og tilføjer altid godt med smag. Måske sammen med en god hjemmelavet grøn pesto, rødløg og rucolasalat.

Hvis du ikke ønsker at bruge “almindelig” bacon, kan du bruge kalkunbacon i strimler. Her på bloggen har jeg flere forskellige opskrifter med kalkunbacon. Blandt andet pastaretter med kalkunbacon, salater og retter med æg. Brug søgefeltet så finder du dem nemt.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar