Bacon-twisters
Snack og sødt

Bacon-twisters

Bacon-twisters

Bacon-twisters en rigtig lækker butterdej snack.

Da jeg delte billedet af miniburgere på spyd på min Instagram profil, blev der spurgt til, hvad der mere var på billedet. Det er disse meget nemme bacon-twisters med cheddarost og butterdej. Butterdejen har jeg købt færdig fra køl, og så var det bare lige at drysse med revet ost og skiver af bacon. De blev smaddergode, så dem vil jeg helt sikkert lave igen en anden gang, vi skal have tapas. Udover tapas kunne man også bruge dem som en lille appetizer, til suppe eller til brunch.

Jeg skar butterdejen over på midten, efter at jeg havde lavet alle bacon-twisters. Man kan også lave dem mindre, hvis de skal laves til små hapsere.

Hvis du ikke er så meget til ost, kan den godt undlades. Jeg synes dog, at det giver smag, og så giver det også lidt ekstra knas til butterdejen.

Du kan også lave butterdej med pesto, og så folde dem på samme måde som disse. Nede i opskriften har jeg prøvet at beskrive, hvordan jeg folder og drejer butterdejen rundt inden bagning. Har du prøvet at lave bacon-twisters? Send mig meget gerne en kommentar, hvis du har prøvet opskriften.

Info om madplanen
Min ugentlige madplan holder pause i den kommende uge. Jeg er lidt hængt op med fødselsdags-planlægning og maling af huset, så det skal jeg lige nå i mål med. Tidligere madplaner kan I se her, hvis I har lyst til at hente indpiration :-)

Nu vil jeg fortsætte med de praktiske ting i huset, så vi kan blive klar til Maltes fødselsdag. Han glæder så helt vildt og har talt ned i en måned!
Rigtig god og dejlig weekend til jer alle.

Se også:
Pizzastænger med pepperoni 
Fuldkorns-pizzastænger 
Pizzastænger med parmaskinke og pesto

Bacon-twisters - opskrift

Bacon-twisters

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 8 stykker bacon
  • 140 g revet cheddar
  • 250 g butterdej (jeg har brugt færdigkøbt som lå på køl)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft og læg et stykke bagepapir på en plade.
    Rul butterdejen ud på et stort skærebræt.
    Drys osten her over dejen og læg derefter de otte stykker bacon på højkant med lidt mellemrum imellem.
    Skær med en skarp kniv ned langs hvert stykke bacon så der bliver otte stykker.Rul hvert stykke sammen og drej (twist) det så rundt. Stykkerne skal være nogenlunde lukket, men det gør ikke noget, at der sidder ost uden på dejen.
    Skær eller klip hvert stykke over på midten, så der bliver 16 stykker.
    Læg alle stykkerne på pladen med bagepapir og bag dem i ovnen.
    Bagetid: 15-18 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen.

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

6 Kommentarer

  • Svar VenterPaaVinBlog 24. maj 2019 at 13:26

    Uhm – eller som suppebrød!

    • Svar Mie 24. maj 2019 at 13:37

      Ja nemlig :-) Det har jeg også skrevet på Facebook og Instagram, men jeg fik vist ikke lige flettet det ind her i teksten.

      God weekend :-)

  • Svar Gudrun 15. juni 2019 at 08:32

    Kan de fryses?

    • Svar Mie 15. juni 2019 at 20:29

      Jeg tror, at de vil blive bløde, men jeg ved det ikke.

  • Svar Betina Køster Tranders 19. januar 2021 at 22:50

    Super lækker opskrift og meget populære her i huset. Jeg fryser mine ned og vi varmer dem i mikroovnen i 30 sekunder, når de er tøet op. De bliver lidt bløde, men er stadig super gode. Iøvrigt smører jeg butterdejspladerne med et meget tyndt lag stærk sennep, det går super godt sammen med osten og baconen og smager ikke voldsomt igennem.

    • Svar Mie 20. januar 2021 at 11:07

      Dejligt at I kan bruge opskriften :-)
      Jeg ved ikke, om butterdej må genfryses, der står vist noget om det på pakken. Tjek lige næste gang :-)

      Det lyder lækkert med sennep, det må vi prøve en dag.

    Skriv din kommentar