Morgenmad

Arme riddere

Arme riddere

Arme riddere med banan og Nutella til morgenmad – mums mums!
Arme riddere er oprindelig en dessert bestående af daggammelt brød, som blødes op i mælk og steges på en pande. Man kan finde rigtig mange varianter af opskriften, hvis man søger på nettet. Der er dessert-varianter med sukker, kanel, flormelis, is og syltetøj eller de mere morgenmads præget med ost eller æg. I USA kaldes arme riddere for french toast, og den svenske udgave hedder fattiga riddare.

Min arme riddere opskrift er tænkt som morgenmad (en sød en af slagsen), men den kan naturligvis også spises som dessert. Jeg har brugt almindelig toastbrød, men franskbrød kan også anvendes. Lige til denne opskrift, ville jeg nok vælge hvidt brød, da jeg ikke synes det grove passer sammen med de øvrige ingredienser.
Toastbrødet er vendt i mælk, stegt på en pande med smør og pyntet med skiver af banan, lidt Nutella og hakkede mandler.

Ser flere billeder og tips under opskriften.

Arme riddere

Antal 2 stk.

Ingredienser

  • 2 skiver toastbrød
  • 0,5-1 dl mælk
  • Smør til stegning
  • 1 banan
  • Nutella
  • Hakkede smuttede mandler

Sådan gør du

  • Kom mælken i en dyb tallerken og vend stykkerne af toastbrød i mælken (på begge sider). Det skal gøres forholdsvis hurtigt, det er ikke meningen, at brødet skal ligge og suge mælken.
    Kom brødet på en varm pande med smeltet smør. Brun stykkerne på begge sider ved svag varme. De skal have en 5-6 min.
    Anret brødet på en tallerken og pynt med banan-stykker, Nutella og mandler på toppen.
    Servees med et glas koldt mælk. Velbekomme og god morgen.

Arme riddere uden æg.

Min opskrift er uden æg. Men man kan godt piske æg og mælk sammen og vende brødene i denne blanding. Ligesom man kan lave arme riddere med brun farin, så bliver brødene ekstra søde og kommer næsten til at minde om brunsviger.

Prøv også: Brunch-pandekager med sirup, sukker og syltetøj. Små lækre pandekager til brunch, fødselsdag, morgenbordet eller som dessert.

I stedet for toastbrød kan der bruges skiver af franskbrød. Skær ikke skiverne alt for tykke men nogenlunde den samme tykkelse som toastbrød. Det gør ikke noget, at brødet er fra dagen før og en smule hårdt. Brødet bløder op i mælken, og bliver lige så godt som med frisk brød.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar