Arme riddere
Morgenmad

Arme riddere

Arme riddere
Arme riddere med banan og Nutella til morgenmad!
Arme riddere er oprindelig en dessert bestående af daggammelt brød, som blødes op i mælk og steges på en pande. Man kan finde rigtig mange varianter af Arme riddere, hvis man søger på nettet. Der er dessert-varianter med sukker, kanel, flormelis, is og syltetøj eller de mere morgenmads præget med ost eller æg. I USA kaldes Arme riddere for French toast, og den svenske udgave hedder fattiga riddare.

Min opskrift er tænkt som morgenmad (en sød en af slagsen), men den kan naturligvis også spises som dessert. Jeg har brugt almindelig toastbrød, men franskbrød kan også anvendes. Lige til denne opskrift, ville jeg nok vælge hvidt brød, da jeg ikke synes det grove passer sammen med de øvrige ingredienser.
Toastbrødet er vendt i minimælk, stegt på en pande med smør og pyntet med skiver af banan, Nutella og hakkede mandler.

Arme riddere

Opskrift på arme riddere

2 skiver toastbrød
0,5-1 dl minimælk
Smør til stegning
1 banan
Nutella
2 tsk hakkede smuttede mandler

Fremgangsmåde

Kom mælken op i en dyb tallerken og vend stykkerne af toastbrød i mælken (på begge sider). Det skal gøres forholdsvis hurtigt, det er ikke meningen, at brødet skal ligge og suge mælken. Kom brødet på en varm pande med smeltet smør. Brun stykkerne på begge sider ved svag varme. De skal have en 5-6 min. Anret brødet på en tallerken og pynt med banan-stykker, Nutella og mandler på toppen.
Serves med et glas koldt mælk. Velbekomme og god morgen.

Mængde

2 stykker

Arme riddere

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar